Νέα Υόρκη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σερβίρει σούπες για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη

POP UP TEAM
/
5 Απριλίου, 2020

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου παρασκευάζει και σερβίρει πλέον σούπες και άλλα γεύματα για να παρέχει τροφή στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στους κατοίκους της Νέα Υόρκης που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 11 Madison Park, έχει τρία αστέρια Michelin, αλλά αφήνει για λίγο την γκουρμέ κουζίνα του και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα λειτουργεί πλέον για την ReThink, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παίρνει το περίσσευμα φαγητού από καταστήματα τροφίμων και εστιατόρια και τα μετατρέπει σε γεύματα έτοιμα για κατανάλωση.

Τα γεύματα θα διατεθούν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και για εργαζόμενους στις πρώτες γραμμές καταπολέμησης του ιού, καθώς και για τις αδύναμες κοινότητες που συνήθως βασίζονται σε συσσίτια από κουζίνες, πολλές εκ των οποίων έχουν κλείσει λόγω COVID-19.

«Πιστεύω ότι η καταιγίδα έρχεται και θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω μικρό, αυτές οι σκοτεινές μέρες μπορεί να γίνουν λίγο πιο φωτεινές», λέει ο Daniel Humm, σεφ και ο ιδιοκτήτης του Eleven Madison Park. Πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με την American Express και την Resy για να συνεχίσει την προσπάθεια. 

Ο Humm δήλωσε στους New York Times ότι ομάδα 12 σεφ παρασκευάζει περίπου 1.000 γεύματα την ημέρα και ελπίζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους σε 3.000 την ημέρα. Κάθε γεύμα κοστίζει 5 έως 6 δολάρια, μια τιμή που συμβαδίσει με άλλες πηγές τροφίμων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Σύμφωνα με το CNN, τα πιάτα που προέρχονται από την κουζίνα του Eleven Madison Park περιλαμβάνουν ρύζι με κοτόπουλο και ψητό κουνουπίδι, μοσχάρι με καρότα και κουσκούς και ζυμαρικά με σάλτσα romesco. Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτοβουλία αυτή είναι πως επικεντρώνεται στο να παρέχει ποιοτικό φαγητό. 

Ο ιδρυτής της ReThink, Matt Jozwiak, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του Eleven Madison Park είναι μόνο μία από τις πολλές που έχει δεχθεί η ομάδα του. «Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που φοβάμαι ότι θα χαθεί στο πώς φτιάχνουμε φαγητό για να ταΐσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι το φαγητό που θα προσφέρουμε θα είναι όμορφο και νόστιμο».

 

Πηγή:lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved