Κορμός: 2 πεντανόστιμες συνταγές χωρίς ζάχαρη για το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό

POP UP TEAM
/
23 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Κορμός light γιατί εκτός από νοστιμιά θέλουμε και ευκολία αυτές τις μέρες.

Οι επιλογές είναι δύο. Παρακάτω σου έχω δύο διαφορετικές συνταγές για κορμό για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει περισσότερο στα δικά σου γούστα. Από την άλλη μπορείς να τις δοκιμάσεις και τις δύο για να αποφασίσεις ποια σου κάνει καλύτερα.

Ο λόγος που λατρεύω τον κορμό (και μπορώ να φάω έναν ολόκληρο μέσα σε 1 μέρα) είναι ότι είναι πανεύκολο να τον φτιάξεις, περιέχει απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι και πεντανόστιμος. Επιπλέον δεν χρειάζεται και ψήσιμο.

Αυτές τις μερες της καραντίνας η πρώτη μου σκέψη όταν επιλέγω τι συνταγές θα σου δείξω είναι να σου χαρίσω και χαμόγελο πέρα από κάτι υγιεινό και νόστιμο για να δοκιμάσεις για σένα και την οικογένειά σου.

Έτσι κατέληξα για σήμερα σε δύο πανεύκολες συνταγές για light κορμό που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και σήμερα. Απλά τσέκαρε αν έχεις τα υλικά και ξεκίνα.

kormoss2

1. ΚΟΡΜΟΣ LIGHT ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά:

450 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά (μπορείς να βάλεις και γάλα αμυγδάλου αν νηστεύεις)
250 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι (αν θέλεις)

Εκτέλεση:

Ξεκίνα θρυματίζοντας με τα χέρια σου τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει άσε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίξε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Πρόσθεσε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακάτεψε. Μετέφερε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δωσ’του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σου και τη βοήθεια της λαδόκολας. Κλείσε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλε στην κατάψυξη για να κρυώσει. Προσωπικά μου αρέσει να το έχω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο το συγκεκριμένο γλυκό. Μου αρέσει να το τρώω παγωμένο και όχι απλά δροσερό. Εσύ μπορείς να το βάλεις όπου θέλεις.

http://youtu.be/CemyMXcepdo

2. ΚΟΡΜΟΣ LIGHT ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά:

420 γρ. ταχίνι με κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Ξεκίνα θρυματίζοντας τα μπισκότα σου σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε ελαφρώς το μέλι για να γίνει πιο μαλακό. Ρίξε το μέλι στο μπολ με τα μπισκότα. Πρόσθεσε και το ταχίνι. Σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα. Βάλε νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Πάνω από το κατσαρολάκι βάλε ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίξε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα. Όσο βράζει το νερό από κάτω τόσο θα λιώνει η κουβερτούρα. Μόλις λιώσει εντελώς ρίξ’την κι αυτήν στο μπολ με τα μπισκότα. Ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και δωσ΄του μακρόστενο σχήμα. Τύλιξε καλά και βάλε στην κατάψυξη.

 

Με πληροφορίες από Dearlife

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved