Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και θέλεις να τα δοκιμάσεις σε μια άλλη εκδοχή τους, φτιάξε αυτή τη πλούσια σαλάτα ζυμαρικών σε λιγότερο από 30 λεπτά. Είναι η τέλεια λύση για τα πικνίκ και τις συγκεντρώσεις με την οικογένεια στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου!
Συστατικά
375 γρ. ζυμαρικά rotini, (περίπου 4 φλιτζάνια)
8 φέτες σαλάμι, ψιλοκομμένο
2 βρασμένες κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Καρδιές αγκινάρας μαριναρισμένες σε βάζο των 170 mL, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3/4 του φλιτζανιού μοτσαρέλα σε κύβους
Ιταλική βινεγκρέτ
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένο
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι λευκού κρασιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
3/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κράτα ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, στη συνέχεια στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα. Μετάφερε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήσε τα να κρυώσουν.
Πρόσθεσε: σαλάμι, ψητές πιπεριές, ντομάτες, αγκινάρες (αν χρησιμοποιήσεις), βασιλικό και μοτσαρέλα και ανακάτεψε τα όλα μαζί.
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το ιταλικό καρύκευμα. Ρίξε το νερό των ζυμαρικών που έχεις κρατήσει. Συνέχισε βάζοντας από πάνω το μείγμα ζυμαρικών με το σαλάμι και ανακάτεψε τα. Πασπάλισε με παρμεζάνα και ανακάτεψε. Μπορείς να προσθέσεις φρέσκο πιπέρι, να χρησιμοποιήσεις ζυμαρικά χωρίς γλουτένη και να αντικαταστήσεις, αν δεν σου αρέσει, τον φρέσκο βασιλικό με δύο φλυτζάνια ρόκα.
Και μια εκδοχή της σαλάτας για χορτοφάγους
Αυτά τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν χωρίς κρέας, αντικαθιστώντας το σαλάμι με ένα φλιτζάνι ρεβίθια κονσέρβας.
Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)
Θερμίδες 520, πρωτεΐνες 18 γρ, υδατάνθρακες 58 γρ, λίπος 24 γρ, ίνες 6 γρ, νάτριο 730 γρ.