Ο Τάσος Αντωνίου μας προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για το γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Δοκίμασέ την και έχεις την επιτυχία σίγουρη!
Υλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
250 γρ. βούτυρο για τη βάση + 120 γρ. για την καραμρέλα
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1/4 φλιτζ. μέλι
3-4 μπανάνες ώριμες
Για το σερβίρισμα:
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα ελαφρώς και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Αναμειγνύουμε με το λιμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλα.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.
Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να δέσει η καραμέλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
Επικαλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Προαιρετικά αφήνουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!