H διατροφολόγος μας δίνει τη συνταγή για χριστουγεννιάτικο γλυκό κρασί χωρίς ζάχαρη!
Είναι παράδοση της βόρειας Ευρώπης περισσότερο, αλλά το ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί γκλουβάιν είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις που έχει μέρος και των ελληνικών γιορτινών συνηθειών.
Ζεστό κρασί γκλουβάιν με κανέλα, μανταρίνι, λεμόνι, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο (κρασί Glühwein)
Υλικά:
½ λεμόνι
½ πορτοκάλι
1 μανταρίνι
1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
στέβια
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρύφαλλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
100 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Βάλε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράσε για 3-5 λεπτά. Σούρωσε και σέρβιρε το κρασί ζεστό.
Με πληροφρορίες από shape.gr