Εναλλακτική #μηλόπιτα, πρόκειται για ένα #crumple μήλου εύκολο, γρήγορό και πολύ γευστικό!
Θα χρειαστείτε
Για τη γέμιση:
5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το topping:
3/4 της κούπας βρώμη
1/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε τα κομμένα μήλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης ανακατεμένα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και πιέζουμε το για να κολλήσει.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και τα μήλα να μαλακώσουν.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5’
Enjoy!
Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο