H Αυστραλία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Ινδονησία και η Ινδία είναι οι πέντε χώρες που έχουν κερδίσει τις καρδιές των χρηστών του Instagram παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα της ιταλικής ταξιδιωτικής εταιρείας «Big Seven».

Τα στοιχεία, που προέκυψαν από την ανάλυση του αριθμό των hashtags ανά προορισμό, αποκάλυψαν ότι το ένα τρίτο των ταξιδιωτών εμπνέονται από τις αναρτήσεις φωτογραφιών στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, προκειμένου να επιλέξουν τον μέρος στο οποίο θα πραγματοποιήσουν της επόμενες διακοπές τους. Την πρώτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Αυστραλία, με ποσοστό που αγγίζει το θεαματικό 89.98%.

1.Αυστραλία

2409C27D00000578 2873135 A kangaroo gazes over Lucky Bay in Western Australia an area kno a 22 1418536428538

Δεν αρκεί μία παράγραφος για να περιγράψει τους λόγους για τους οποίους η Αυστραλία αναδείχθηκε ως ο δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως για το 2019. Εκτός από την πασίγνωστή Όπερα του Σίδνεϋ, που θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα της χώρας και πρότυπο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, η Αυστραλία φιλοξενεί απαράμιλλής ομορφιάς τοπία, μεταξύ των οποίων, το φαράγγι Κάθριν, οι βράχοι Ουλούρου και των Δώδεκα Αποστόλων, ο κόλπος Τάλμποτ, οι λίμνες Μακένζι και Χίλιερ, η Κοιλάδα των Γιγάντων, το πάρκο Νάμπουνγκ με τη χρυσή άμμο και, φυσικά, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος.

2.Κίνα

tiananmen square beijing china

Οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, όπως αυτός του «Sky 100» με του τους εκατό ορόφους, οι τεράστιες γέφυρες, αλλά και πολλά ακόμα αξιοθέατα που συνθέτουν την πόλη της νότιας Κίνας, μεταξύ των οποίων «Η πλάτη του Δράκου», το χάλκινο άγαλμα του Βούδα Σακυαμούνι και ο Κόλπος του Μεγάλου Κύματος, ίσως είναι αρκετά για να εξηγήσουν σε λίγες λέξεις για ποιο λόγο αυτή η παραθαλάσσια περιοχή της Άπω Ανατολής τραβάει τα βλέμματα των ταξιδιωτών για το 2019.

3.Καναδάς

kanadas434432342

Ο Καναδάς είναι δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της γης και φιλοξενεί, όπως είναι φυσικό, δεκάδες περιοχές με σημεία ενδιαφέροντος που μπορούν να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις κάθε ταξιδιώτη. Από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα κοντά στο Τορόντο, το Εθνικό Πάρκο Banff στα Βραχώδη Όρη της Αλμπέρτα, μέχρι το παλιό Κεμπέκ και το Εθνικό Πάρκο Gros Morne, που είναι μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η χώρα της Βόρειας Αμερικής προσφέρει άπειρες επιλογές στους επισκέπτες της.

4.Ινδονησία

malaisiaasia4 0

Τι να πρωτοπεί κάποιος για την Ινδονησία και τις παραδεισένιες ομορφιές της; Οι παραλίες στο Μπαλί, ο αρχαίος ναός και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Borobudur, τα εθνικά πάρκα Komodo και Bromo Tengger Semeru, η άγρια ομορφιά στο Βόρνεο και το διάσημο ηφαίστειο Κρακατόα είναι ορισμένα μόνο από τα αξιοθέατα που δίνουν μία μικρή μόνο γεύση από τον πλούσιο αυτό νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

5.Ινδία

ec1d9337943685bba282185317497a48

Μπορεί να φιλοξενεί ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, αυτό του Ταζ Μαχάλ, ωστόσο η λίστα των αξιοθέατων που μπορεί να απολαύσει κάποιος στην Ινδία είναι τεράστια και πολύ ενδιαφέρουσα. Ανάμεσα σε αυτά το Varanasi Ghats, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ινδίας και ένα από τα μέρη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι ναοί της πόλης Bhubaneswar, οι κήποι τσαγιού Darjeeling και οι εξωτικές παραλίες της Goa.