Οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα είναι η παραλία με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο. Αυτή την πολύ σημαντική διάκριση απένειμε στην ελληνική παραλία το περιοδικό Travel & Leisure σε μια λίστα που η κορυφή της ανήκει στη χώρα μας.

Όταν οι εξωτικές και πανάκριβες Μαλδίβες «τρώνε τη σκόνη σου» τότε σημαίνει πως η ομορφιά σου είναι πέρα από κάθε φαντασία! Αυτό ισχύει για την περίπτωση των Εγκρεμνών όπου στη λίστα με τις 13 παραλίες συναντά κάποιος παραλίες, λίμνες και υδροβιότοπους ανεπανάληπτης ομορφιάς όπως η Λίμνη Crater του Όρεγκον, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι,  οι λίμνες Plitvice στην Κροατία, οι παραλίες των Μαλδιβών και πολλές άλλες.

egkremnoi4

Πως να πάτε

Την αμμουδιά των Εγκρεμνών την αναζητούν όσοι θέλουν να συνδυάσουν την ομορφιά με την άπλα. Προσεγγίζεται επίσης από το χωριό Αθάνι με δύσκολο κατηφορικό δρόμο. Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης από όπου ξεκινά το απότομο μονοπάτι. Η παραλία επίσης μαζεύει πολύ κόσμο όμως είναι τεράστια σε μήκος και δεν γνωρίζει τον κορεσμό Για ευκολότερη πρόσβαση με το αυτοκίνητο επιλέξτε την παραλία Γιαλός -υπάρχουν ταμπέλες.

1935033

Οι Εγκρεμνοί δεν είναι η μοναδική πανέμορφη παραλία της Λευκάδας βέβαια, καθώς στο νησί του Ιονίου οι επισκέπτες δείχνουν (και όχι άδικα) μεγάλη αγάπη και στην παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Το Πόρτο Κατσίκι θα το προσεγγίσετε τη λιμανάκι της Βασιλικής που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λευκάδας θα ανηφορίσετε τον ορεινό δρόμο που οδηγεί στο κεφαλοχώρι Αγιος Πέτρος (6 χλμ.). Στη συνέχεια θα πάτε στον οικισμό Δράγανο, θα περάσετε το χωριό Αθάνι κι ακολουθώντας το κομβόι των οχημάτων θα βρεθείτε στο Πόρτο Κατσίκι, ίσως την πιο όμορφη και πιο γνωστή παραλία της Λευκάδας. 

url 1024x768