Οι 5 τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό!

POP UP TEAM
/
4 Αυγούστου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Μερικά από τα πρώτα σημάδια ότι ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί είναι το θαμπό, ξηρό δέρμα, τα ξηρά μάτια, τα σκούρα κίτρινα ούρα, η ζάλη, οι πονοκέφαλοι και οι κράμπες.

Και μπορεί ο γενικός κανόνας για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού να είναι γνωστός, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες για υγρά είναι αυξημένες.

Πέρα από το νερό και τα οκτώ ποτήρια που πρέπει να πίνετε καθημερινά, μπορείτε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας ορισμένα τρόφιμα.

Δείτε τις 5 τροφές, που ενυδατώνουν περισσότερο τον οργανισμό.

1. Καρπούζι: Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το βάρος πολλών φρούτων όπως το καρπούζι, είναι σχεδόν 100% νερό. Αν δεν σας αρέσει σκέτο, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε ένα smoothie σε συνδυασμό με άλλα φρούτα ή μία σαλάτα, προσθέτοντας λίγη μέντα, φέτα, ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.

2. Σπανάκι: Περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης υγρών προέρχεται συνήθως από τρόφιμα και το υπόλοιπο από ποτά. Ένας πολύ καλός τρόπος ενυδάτωσης, είναι μέσα από την κατανάλωση λαχανικών όπως το σπανάκι, τα οποία έχουν επίσης σχεδόν 100% περιεκτικότητα σε νερό. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και πολλές ακόμη σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

3. Αγγούρι: Το αγγούρι προσφέρει δροσιά και ενυδάτωση και αποτελεί μία ιδανική τροφή για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση στις υψηλές θερμοκρασίες. Με περιεκτικότητα 95,2% σε νερό, η κατανάλωση ενός μόνο αγγουριού την ημέρα θα βοηθούσε σημαντικά.

4. Φράουλες: Πέρα από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες που προσφέρουν πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η γλυκιά τους γεύση μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για γλυκό, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού και πληρότητας.

5. Πορτοκάλια: Προσλαμβάνετε 156 γραμμάρια νερού για κάθε 180 γραμμάρια πορτοκαλιού που καταναλώνετε. Μην ξεχνάτε ότι τα πορτοκάλια αποτελούν επίσης ένα ιδανικό σνακ και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, προσφέροντας βιταμίνη C.

Πηγή: mindbodygreen.com, onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved