Μακαρονάδα με φρέσκο σολομό, πράσο και σάλτσα απαλής μουστάρδας

©Unsplash/stories
POP UP TEAM
/
29 Σεπτεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Για 4 μερίδες:

500 γρ. σπαγέτι
1 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
½ λεμόνι, χυμός
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
2 φιλέτα φρέσκο σολομό, κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

 

Εκτέλεση:

– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

– Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

– Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

– Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τη γλύκα του. Δε θέλουμε να πάρει χρώμα το πράσο, απλά να γυαλίσει.

– Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα και το φλιτζάνι νερό, που κρατήσαμε από τα μακαρόνια που βράσαμε.

– Αφού πάρει μία βράση η σάλτσα, ρίχνουμε την απαλή μουστάρδα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

– Ανακατεύουμε το σολομό με τη σάλτσα και μόλις δούμε ότι τα φιλέτα είναι έτοιμα (αρχίζουν δηλαδή να διαλύονται), ρίχνουμε το μαϊντανό και στη συνέχεια τα βρασμένα σπαγγέτι.

– Ανακατεύουμε απαλά ώστε η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

 

Από valiagrigoriou.com

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved