Για 4 μερίδες:
250 γρ. noodles
250 γρ. λευκός τόνος καπνιστός σε λάδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές φέτες
1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
150 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. καλαμπόκι
8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. σησαμέλαιο
150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
Εκτέλεση:
Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο wok το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στο wok τα noodles, τον τόνο και τη γλυκόξινη σάλτσα μας και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφαιρόυμε από τη φωτιά το wok, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.