Κόκκινο Κρέας & Υγεία: Ισορροπώντας τους κινδύνους με τα οφέλη

©Facebook/Nutricenter by Valia Grigoriou
POP UP TEAM
/
9 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το κόκκινο κρέας αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών ανθρώπων, αλλά χρειάζεται να αναλογιστούμε και την επίδραση του στην υγεία.

Τι ισχύει για το κόκκινο κρέας:
– Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και απαραίτητων βιταμινών.

– Αν καταναλωθεί με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

– Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με κινδύνους για την υγεία. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου είναι υψηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν καθημερινά κόκκινο ή/και επεξεργασμένο κρέας, σε σχέση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν.

Συμβουλές για Υγιεινή Διατροφή:
– Η ισορροπία είναι το κλειδί? Καταναλώστε το κόκκινο κρέας με μέτρο και προτιμήστε τα άπαχα κομμάτια αυτού. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος το πολύ σε δύο μερίδες/ εβδομάδα. Οι δύο μερίδες αντιστοιχούν συνολικά περίπου 350-450 γραμμάρια μαγειρεμένου κρέατος. Επίσης, καταναλώστε πολύ λίγο έως και καθόλου, επεξεργασμένο κρέας.

– Ποικιλία ? Συνδυάστε το λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άλλες πηγές πρωτεΐνης.

– Μέθοδος Μαγειρέματος? Προτιμήστε το ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα.

-Προέλευση? Επιλέξτε υψηλής ποιότητας κρέας από ηθικές πηγές.

Από valiagrigoriou

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved