4+1 σημάδια ότι ο πρώην σου δεν σε έχει ξεπεράσει

©unsplash/ Bruno Gomiero
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
27 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η επόμενη μέρα ενός χωρισμού είναι δύσκολη. Τα συναισθήματα είναι περίπλοκα και σε κατακλύζουν. Πολλές φορές, το μυαλό βρίσκεται σε χάος και κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα συναισθήματα και τις σκέψεις του άλλου, μετά το χωρισμό αναρωτιέσαι αν και ο άλλος πονάει, σε σκέφτεται ή αδιαφορεί!

  Σου φαίνεται πολύ σύντομα πολύ καλά

Ειδικά αν επρόκειτο για μακροχρόνια σχέση, το να βλέπεις τον πρώην σου να προχωρά αμέσως και να είναι «όλα καλά», θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό. «Θέλουν να φαίνονται σαν να έχουν τακτοποιήσει τα πάντα και δεν θέλουν να είναι εκείνοι οι ευάλωτοι που θα έχουν την πόρτα ανοιχτή για επανασύνδεση», εξηγεί η Emily Simonian, ειδικός ψυχολόγος σχέσεων. «Βασικά αυτό που λένε είναι: ‘Είμαι εντάξει. Αυτό δεν με επηρέασε και ελπίζω να το δεις και να με θέλεις πίσω».

Είναι χωρίς λόγο θυμωμένος μαζί σου

«Ο θυμός είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα και ότι εξακολουθείς να επηρεάζεις τον πρώην σου», εξηγεί η Simonian. Μετά από έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό η μία ή και οι δύο πλευρές να νιώθουν θυμό ή αγανάκτηση, ειδικά αν δεν ήταν φιλικός χωρισμός. Ωστόσο, αν ο πρώην σου επιλέγει μικροκαβγάδες ή φέρνει ανεπίλυτες συγκρούσεις, είναι πιθανό να μην έχει προχωρήσει». Και αυτός είναι ο τρόπος τους να σου το δείξει!

Αρνείται το χωρισμό

Η άρνηση είναι ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι ένας πρώην δεν σ’ έχει ξεπεράσει. Ο πρώην σου μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα για να αράξετε παρέα σαν να μην συνέβη τίποτα ή να προσπαθήσει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σου, παρόλο που δεν είστε πλέον σε σχέση με την ελπίδα να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας. Δηλαδή, του τρελού!

Επεμβαίνει πολύ στην ερωτική σου ζωή

Αν ο πρώην σου φαίνεται ότι ενδιαφέρεται λίγο περισσότερο να μάθει με ποιον βγήκες, που πήγατε, τι φάγατε, τι κάνατε μετά κ.λπ., ή εάν έχεις εγγραφεί σε dating app, οκ -τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ότι δεν έχει προχωρήσει. Με την ίδια λογική, αν δώσουν πολλές αχρείαστες λεπτομέρειες για το πόσο έχουν προχωρήσει, κι αυτό είναι ένα σημάδι για το αντίθετο.

Όταν σε αναφέρει συνέχεια!

Το να σε αναφέρουν σε συζητήσεις που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με εσένα ή να μιλάνε για εσένα σε κοινούς φίλους είναι άλλο ένα σημάδι ότι δυσκολεύεται να σε ξεπεράσει. Εάν μάλιστα, το κόλλημά τους είναι μεγάλο, μπορεί να δημοσιεύσουν ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα που σας αφορούν. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνετε μια συζήτηση που θα θέσει όρια.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved