Για 4 μερίδες:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. σπόροι κύμινο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
χοντρό αλάτι, κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
2 κ.σ. πολτός τομάτας
1 κ.σ. πάπρικα
500 γρ. φασολάκια
790 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
600 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τον πολτό τομάτας και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πολτός.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα ρεβίθια και 3 φλ. νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.