6 ενδείξεις πως ζεις στο παρελθόν και όχι στο παρόν σου

POP UP TEAM
/
31 Οκτωβρίου, 2023

1. Δεν θέλετε να μιλάτε για γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος

Δεν έχετε ξεπεράσει γεγονότα και καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν, για αυτό το λόγο και μόνο στο άκουσμα δυνασχετείτε να κάνετε συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα. Αν όντως τα είχατε ξεπεράσει δεν θα είχατε πρόβλημα να τα συζητήσετε.

2. Σας «γεμίζουν» με γνωστά αρνητικά συναισθήματα

Πόνος, θλίψη, μνησικακία και φόβος είναι από τα πιο συνηθισμένα αρνητικά συναισθήματα που «στοιχειώνουν» τα άτομα που έχουν «κολλήσει» σε καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος.

3. Δεν είστε ο εαυτός σας μπροστά στην οικογένεια σας

Οι άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος δεν σας αφήνουν να συμπεριφερθείτε πραγματικά σύμφωνα με αληθινά χαρακτηριστικά του εαυτού σας μπροστά στην οικογένεια σας. Δεν θέλετε να αποκαλύψετε στην οικογένεια σας ότι σας «βαραίνει» από το παρελθόν. Και αυτό γιατί είστε πλέον εξαιρετικά ευάλωτος-η και ευαίσθητος-η σε κάθε είδους κριτική, χλευασμό και αρνητικά σχόλια.

4. Φοβάστε υπερβολικά την αποδοκιμασία

Συνήθως ο φόβος που νιώθετε από μια ενδεχόμενη αποδοκιμασία από το οικογενειακό σας περιβάλλον για αρνητικές πράξεις ή καταστάσεις του παρελθόντος σας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και μεταφέρετε αυτό το φόβο και στις καθημερινή σας ζωή σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

5. «Καταπνίγετε» τα συναισθήματα σας

Συναισθήματα, σκέψεις και αναμνήσεις που σας έχουν «πληγώσει» κατά το παρελθόν περιορίζουν την ικανότητα σας να είστε συναισθηματικός-η στο μέλλον σας. Με τον καιρό τα αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος σας εμποδίζουν να μπορείτε να αισθανθείτε, σας «σκληραίνουν» και σας απομακρύνουν από πραγματικά ευτυχισμένες εμπειρίες που θα μπορούσατε να ζήσετε.

6. Επαναλαμβάνετε συνεχώς τα ίδια λάθη

Επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη ξανά και ξανά είναι ένα σίγουρο ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να ξεπεράσετε ότι αρνητικό σας έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Παίρνοντας τις ίδιες κακές αποφάσεις στη ζωή, θα σας δημιουργήσει πλέον μια «ψεύτικη εντύπωση» ότι δεν μπορείτε ποτέ να ξεπεράσετε ότι αρνητικό έχετε περάσει και θα σας κρατά για πάντα «κολλημένους» σε μια προβληματική ουτοπική κατάσταση, η οποία στην ουσία υπάρχει μόνο στο μυαλό σας.

 

via: psychopedia.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved