Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε κάθε γλυκό πειρασμό που βρίσκεται γύρω σας, μην ανησυχείτε δεν είστε οι μόνοι. Παρά το ότι ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και κοιμάστε αρκετά οι λιγούρες για γλυκό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί σωστά και δεν απελευθερώνει αρκετή ενέργεια από τις τροφές. Έτσι οι λιγούρες για γλυκό είναι το πιο συνηθισμένο σήμα που στέλνει ο οργανισμός ζητώντας ενέργεια.

Δείτε 6 απλούς τρόπους για να μειώσετε την επιθυμία για ζάχαρη μέσα στην ημέρα. >> 

1. Για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα, ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με το να τρώτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό μια ώρα μετά που θα ξυπνήσετε και να μην παραλείπετε γεύματα μέσα στην ημέρα.

2. Προσθέστε σε κάθε γεύμα πρωτεΐνη και καλά λιπαρά και αποφύγετε τις τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες.

3. Εάν η επιθυμία σας για γλυκό είναι μεγάλη, επιλέξτε υγιεινές εναλλακτικές, όπως είναι οι σπιτικές μπάρες δημητριακών με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

4. Προσθέστε στη διατροφή σας λαχανικά με γλυκιά γεύση, η κατανάλωση των οποίων θα μετριάσει την επιθυμία σας για γλυκό. Η γλυκοπατάτα, η κίτρινη κολοκύθα, τα καρότα και τα παντζάρια είναι ορισμένα από αυτά που αξίζει να δοκιμάσετε.

5. Αντιμετωπίστε το άγχος και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που σας οδηγούν στην...πόρτα του ζαχαροπλαστείου. Μελέτες αναφέρουν ότι ο βασικότερος λόγος που οι περισσότεροι υποκύπτουν στις λιγούρες για γλυκό είναι το άγχος και η κακή ψυχολογία. Αναζητήστε διαφορετικές εναλλακτικές, προκειμένου να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση, προτού εξελιχθεί σε υπερφαγία.

6. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας και προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην ημέρα, ώστε να βελτιώσετε τη διάθεση και την ενέργειά σας.

 

Πηγή: foodmatters.com, onmed.gr