Ήξερες ότι υπάρχουν ύπουλες τροφές ικανές να σε φουσκώσουν χωρίς καν να έχεις ιδέα ότι μπορεί να ευθύνονται αυτές; Για δες παρακάτω.

Κρύα γεύματα: Ναι ξέρω ότι είναι εύκολη και νόστιμη λύση αλλά το παγωμένο τοστάκι που θα βρεις έτοιμο και συσκευασμένο, και το οποίο είναι πεντανόστιμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι περιέχει μεγάλες δόσεις αλατιού, προκειμένου να διατηρηθεί. Και ναι, το αλάτι προκαλεί κατακράτηση προφανώς!

Γεύματα σε εστιατόρια: Τώρα θα μου πεις, πώς να αρνηθείς την ταβέρνα με όλα τα καλά της και την παγωμένη μπιρίτσα ή το κρασάκι. Δύσκολο να αρνηθείς το ξέρω. Αλλά σίγουρα θα φουσκώσεις. Προτίμησε κάτι πιο ελαφρύ...

Κονσέρβες: Λυπάμαι, αλλά όσο κι αν αρνείσαι να το παραδεχτείς, είναι γεμάτες αλάτι. Το νάτριο λοιπόν όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις προκαλεί φούσκωμα, και κάπως έτσι σου βγαίνουν ξινά τα μπιζέλια που μόλις πρόσθεσες στη σαλάτα σου.

Πίτσα: Το έχω πει πολλές φορές. Αν θέλεις να την κάνεις την παρασπονδία, άσε την πίτσα και επέλεξε το τιμημένο σουβλάκι. Και μόνο τα τυριά που περιέχει είναι ικανά για να δώσουν μία πιο στρογγυλή όψη.

 

Πηγή: onmed.gr