5 οφέλη για την υγεία σας εάν δεν πίνετε αλκοόλ

POP UP TEAM
/
20 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το αλκοόλ απορροφάται από το σώμα μέσω του στομάχου και μεταφέρεται από το λεπτό έντερο στο συκώτι και στη συνέχεια στην καρδιά, στον εγκέφαλο, στους μύες και άλλους ιστούς. Το συκώτι το διασπά μετατρέποντάς το αρχικά σε ακεταλδεϋδη (τοξική) και στη συνέχεια σε οξύ (ακίνδυνο), που διαχωρίζεται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Η υπερβολική κατανάλωση, επηρεάζει την καρδιά, τον εγκέφαλο, το πάγκρεας, το συκώτι αλλά και τα νεφρά. Όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλκοολισμού και Κατάχρησης Αλκοόλ των ΗΠΑ, οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό ξεκινούν μόλις 10 λεπτά μετά από την πρώτη κι όλας γουλιά.

1. Θα χάσετε βάρος και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη σιλουέτα σας. Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν ζάχαρη και θερμίδες και η κατανάλωσή τους επηρεάζει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

2. Θα μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης: Είτε το πιστεύετε είτε όχι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Για την ακρίβεια, το αλκοόλ λειτουργεί όπως το λίπος και το αλάτι αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

3. Θα βελτιωθεί η αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Hypertension», περίπου ένα λίτρο μπίρα ή 300 ml κρασί αυξάνουν την αρτηριακή πίεση κατά 2.4 mmHg, οπότε καταλαβαίνετε ότι η αποχή από αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό.

4. Θα κοιμάστε καλύτερα: Αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι το αλκοόλ χαλαρώνει και βοηθά στο να κοιμηθεί κανείς καλύτερα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Alcoholism: Clinical & Experimental Research» επισημαίνει έστω και ένα ποτηράκι πριν τον ύπνο ενεργοποιεί το είδος των εγκεφαλικών κυμάτων που έχει ο άνθρωπος όταν είναι ξύπνιος. Αυτό σημαίνει ότι κοιμάστε μεν αλλά ο ύπνος δεν είναι βαθύς και ποιοτικός.

5. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και αντοχή: Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του μεταβολισμού γιατί όταν πίνετε το σώμα δεν απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που έχει ανάγκη. Αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθεί να μεταβολίσει το αλκοόλ. Διακόπτοντας ή έστω περιορίζοντας αισθητά την κατανάλωσή του θα διαπιστώσετε ότι θα αυξηθούν αισθητά τα επίπεδα ενέργειας και η αντοχή σας.

 

Πηγή: prevention.com, onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved