Αυτές είναι οι καλύτερες φυσικές λύσεις για τον πονοκέφαλο

POP UP TEAM
/
25 Οκτωβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Άγχος, εργασιακός φόρτος, κίνηση στους δρόμους, ακόμη και ένα παγωτό, μπορούν να προκαλέσουν έντονο πονοκέφαλο. 

Ένας πονοκέφαλος αποτελεί τις περισσότερες φορές αντίδραση του σώματος σε φυσικό ή συναισθηματικό στρες. Αυτό προκαλεί συστολή των μυών στο κεφάλι και τον αυχένα, προκαλώντας πονοκέφαλο τάσης. Άλλη κοινή αιτία πονοκεφάλου είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Παρά τη δυσφορία που προκαλούν, κάποιοι πονοκέφαλοι υποχωρούν αν ακολουθήσετε τις παρακάτω φυσικές λύσεις.

Αιθέριο έλαιο λεμονιού: Σύμφωνα με την κλινική Mayo η αρωματοθεραπεία και ειδικά οι εισπνοές αιθέριου ελαίου λεμονιού, συμβάλλουν στην υποχώρηση του πονοκέφαλου.

Μαγνήσιο: Οι πάσχοντες από ημικρανίες πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά επαρκείς ποσότητες μαγνησίου (600mg) για να μειώσουν τις κρίσεις. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι σπόροι κολοκύθας, το σκουμπρί, τα αποξηραμένα σύκα και η μαύρη σοκολάτα.

Βιταμίνη Β2: Η ριβοφλαβίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, μειώνει τα επεισόδια ημικρανίας. Υπάρχει στα αμύγδαλα, το σουσάμι, τα ψάρια και κάποια σκληρά τυριά.

Πετασίτης: Το εκχύλισμα έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Αφέψημα τζίντζερ: Βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του κεφαλιού, μειώνει τη φλεγμονή και ενεργοποιεί φυσικές οπιούχες ουσίες που υπάρχουν στον εγκέφαλο και οι οποίες συμβάλλουν στην ελάττωση των πονοκεφάλων. Βοηθά επίσης στην υποχώρηση της ναυτίας που συνοδεύει συχνά τις ημικρανίες.

Χαμομήλι: Είναι γνωστή η ηρεμιστική δράση του, η οποία βρίσκει εφαρμογή και στον πονοκέφαλο.

Έλαιο μέντας: Ολλανδική μελέτη που έγινε το 2016 έδειξε ότι το άρωμα της μέντας είναι τόσο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου όσο η ασπιρίνη.

Νερό: Η αφυδάτωση οδηγεί σε απώλεια υγρών στον εγκέφαλο και διέγερση των υποδοχέων του πόνου. Αυτό προκαλεί αδυναμία συγκέντρωσης, σας κάνει ευέξαπτους και επιδεινώνει τον πονοκέφαλο. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό καθημερινά.

Κρύες κομπρέσες: Οι κρύες κομπρέσες στον αυχένα, το μέτωπο και τους κροτάφους, μειώνουν τη φλεγμονή και την ένταση του πόνου.

Μηλόξιδο: Προκαλεί μείωση των επεισοδίων ημικρανίας που σχετίζονται με τα μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η ατμοθεραπεία με νερό και μηλόξιδο πιστεύεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων της ιγμορίτιδας.

Συνένζυμο Q10: Συντίθεται στους ανθρώπινους ιστούς, ενώ θα το βρείτε σε τροφές όπως είναι η σόγια, τα λιπαρά ψάρια, το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο, οι ξηροί καρποί, το σουσάμι, το ελαιόλαδο, λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, το κουνουπίδι και το λάχανο, και τα φρούτα. Δρα ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά.

Καφές: Πριν ξεκινήσει ένας πονοκέφαλος ή μία ημικρανία, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Η καφεΐνη έχει αγγειοσυσταλτικές ιδιότητες και περιορίζει τη ροή του αίματος. Αν πάρετε κάποιο αναλγητικό για τον πονοκέφαλο και πιείτε καφέ, αυξάνετε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά 40%.

Σκόρδο και κρεμμύδι: Βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου και ταυτόχρονα προλαμβάνουν τα εμφράγματα.

Ανανάς: Περιέχει βρομελίνη, ένα πρωτεϊνολυτικό ένζυμο με αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αφέψημα χρυσάνθεμου: Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Μειώνει την παραγωγή προσταγλανδινών, οι οποίες ενεργοποιούν απολήξεις νεύρων που βρίσκονται στους μύες, οι οποίοι με τη σειρά τους προωθούν τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο και ευθύνονται για την εμφάνιση του πονοκεφάλου.

Καυτερά: Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι κόκκινες πιπεριές μπλοκάρει έναν υποδοχέα στον εγκέφαλο από το να λάβει το μήνυμα του πόνου.

Ρίγανη: Έχει σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο ρίγανης στο φαγητό ή να ρίξετε λίγες σταγόνες σε ένα χαρτομάντιλο και να το κρατήσετε στη μύτη σας.

Κεράσια: Μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Οι ανθοκυανίνες που περιέχουν, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ανάλογες με αυτές της ασπιρίνης. Εκτός από την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, τα κεράσια βοηθούν επίσης στην ανακούφιση από τους πόνους στις αρθρώσεις και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Αγγούρια: Αποτελούνται κατά 96% από νερό γι’ αυτό είναι το ιδανικό σνακ για την υποχώρηση του πονοκεφάλου που προκαλείται από αφυδάτωση. Περιέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο.

 

Πηγή: thehealthy.com, onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved