7 τρόποι για να μην ξαναπείς «Δεν με πιάνει ύπνος με τίποτα!»

POP UP TEAM
/
25 Νοεμβρίου, 2019

Από την Μαρία Σκαμπαρδώνη

Και όταν κοιμόμαστε, είναι σημαντικό να μην πλανώνται πολλές και διάφορες σκέψεις μέσα στο μυαλό μας , διότι δυσχεραίνουν την ποιότητα του ύπνου μας. Ο ύπνος μας πρέπει να είναι ανάλαφρος, ήρεμος για να μας ανανεώνει και να μας ξεκουράζει.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας και δεν μπορούν να κοιμηθούν, είναι καλό να σηκωθούν και να ασχοληθούν με μία άλλη δραστηριότητα, αποφεύγοντας τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να τους έρθει ο ύπνος. Και αυτό , διότι ο εγκέφαλός μας συνηθίζει και δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο η έλευση του ύπνου.

Είναι εξίσου χρήσιμο να καταπιάνεσαι με μία δραστηριότητα πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να νοιώθεις κουρασμένος και να μπορείς ευκολότερα να κοιμηθείς.
Καλό είναι να έχεις αποφύγει τα βαριά γεύματα, αφού και το στομάχι σου θα πρηστεί αλλά και περιττό λίπος στον οργανισμό θα συσσωρευτεί.

Ένα χλιαρό ντους θα βοηθήσει επίσης κάποιον να κοιμηθεί βαθιά και να δει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά το επόμενο πρωί.

Η καλύτερη στάση για ύπνο είναι από τη δεξιά μεριά του σώματος, επειδή ο δεξιός πνεύμονας περιέχει ένα επιπλέον στρώμα το οποίο ξεκουράζει και το υπόλοιπο σώμα.

Αντιθέτως , αν κοιμηθείτε από την αριστερή πλευρά , πλακώνετε την καρδιά και εμποδίζετε την κυκλοφορία του αίματος.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις απομακρύνει κάθε ηλεκτρική συσκευή, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστή. Σε μία κοινωνία που γίνεται πλέον κατάχρηση των παραπάνω αντικειμένων και δεν μπορούμε να απεξαρτηθούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας μη επιτρέψουμε να μας εμποδίσουν και λίγες ποιοτικές ώρες ύπνου. Όχι μόνο διότι παράγουν ακτινοβολία η οποία μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, αλλά και γιατί ενδόμυχα θα έχουμε συνεχώς το άγχος τους και δε θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να έχουμε έναν ύπνο ο οποίος πραγματικά θα μας ξεκουράσει.

Ας μην παίρνουμε μαζί μας το θυμό όταν πάμε να κοιμηθούμε. Ας φροντίζουμε – αν είναι εφικτό- να συμφιλιώνουμε με εκείνον που έχουμε έρθει σε διαμάχη. Τα αρνητικά συναισθήματα μας βαραίνουν την ψυχή , ας μην παίρνουμε το θυμό και στον ύπνο μας.

Ο καλός και επαρκής ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μία ανάγκη απόλυτη για τον οργανισμό μας. Δώσε βάση σε αυτά που κάνεις τη διάρκεια της νύχτας, διότι αυτό επηρεάζει και τις ενέργειές σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

© Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved