6 “μαγικές” τροφές για γρήγορη αποτοξίνωση

POP UP TEAM
/
3 Οκτωβρίου, 2021

Αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας γρήγορα και με φυσικό τρόπο και κερδίστε ευεξία

Το μυστικό για μια γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού σας δεν βρίσκεται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά ελεύθερο στη φύση! Εάν θέλετε να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας να ενεργοποιηθεί και να παραμείνετε σε ευεξία και σωματική ευημερία, γρήγορα και χωρίς να κουραστείτε, υπάρχουν έξι “μαγικές” τροφές για αποτοξίνωση.

1. Φρέσκα φρούτα

Μπορεί να έχετε βαρεθεί να το ακούτε, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Τα φρέσκα φρούτα αποτελούν απαραίτητο συστατικό κάθε ισορροπημένης διατροφής. Τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και φυσικά αντιοξειδωτικά αποτελούν τον πιο γρήγορο τρόπο αποτοξίνωσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι περισσότεροι διατροφολόγοι τα συνιστούν σε καθημερινή βάση, ενώ βοηθούν τον οργανισμό σας να αποκτήσει ενέργεια και να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες.

2. Ο μαϊντανός

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά ο μαϊντανός συγκαταλέγεται στις τροφές για αποτοξίνωση που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας. Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες ο μαϊντανός βοηθάει δραστικά στον καθαρισμό του αίματος ενώ προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην εύρυθμη λειτουργία των πνευμόνων, του συκωτιού, της σπλήνας αλλά και των νεφρών. Καταναλώνοντας μαϊντανό λαμβάνετε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α η οποία είναι ιδιαίτερα αποτοξινωτική.

3. Δημητριακά ολικής άλεσης

Ένα πρωινό με δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Τα εν λόγω δημητριακά είναι αντιοξειδωτικά ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και έτσι βοηθούν ουσιαστικά τον οργανισμό σας. Το πρωινό άλλωστε είναι το πιο σημαντικό γεύμα που λαμβάνουμε και πρέπει να μεριμνούμε ώστε να καταναλώνουμε τροφές ευεργετικές για τον οργανισμό μας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε ενέργεια στον οργανισμό μας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ με ένα σωστό πρωινό εξασφαλίζουμε και την αποτοξίνωσή του.

4. Το λεμόνι

Μπορεί να είναι πικρό ωστόσο έχει γλυκά οφέλη για τον οργανισμό σας. Το λεμόνι βοηθά στην πέψη ενώ ταυτόχρονο συγκρατεί του ουρικό οξύ και άλλες τοξίνες και συμβάλουν στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό. Καταναλώστε άφοβα λεμόνια για καλύτερα αποτελέσματα αποτοξίνωσης. Αναζητήστε συνταγές στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε λεμόνια ή ακόμη και γλυκά τα οποία χρησιμοποιούν το λεμόνι ως βασικό συστατικό ώστε να είστε σίγουροι πως λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα της ιδιαίτερα ευεργετικής αυτής τροφής.

5. Παντζάρι

Το παντζάρι εκτός από ιδιαίτερα γευστικό είναι και μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μάλιστα αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του συκωτιού και έτσι βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Παράλληλα, καταναλώνοντας παντζάρια βοηθάτε στον καθαρισμό των νεφρών σας και την απομάκρυνση τοξινών που παράγονται από τον οργανισμό σας.

6. Το γιαούρτι

Χάρη στα προβιοτικά συστατικά που διαθέτει το γιαούρτι βοηθάει στην αποτοξίνωση του εντέρου, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε οργανισμό. Οι τροφές που καταναλώνονται αφομοιώνονται σωστά ενώ ο οργανισμός διατηρεί όλα τα θρεπτικά τους συστατικά αναλλοίωτα και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το γιαούρτι.

Φυσικά για καλύτερα αποτελέσματα αποτοξίνωσης μπορεί κανείς να εφαρμόσει έναν συνδυασμό τροφών. Δοκιμάστε να συνδυάσετε για παράδειγμα δημητριακά ολικής άλεσης με γιαούρτι για πρωινό και προσθέστε και φρέσκα φρούτα για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved