Σίγουρα δεν παρέχει τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών, μπορεί όμως να συμβάλλει στη βελτίωση άλλων πτυχών της υγείας.

Έχει βρεθεί ότι η μέτρια κατανάλωση μπίρας, ένα με δύο ποτήρια την ημέρα, όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία, αλλά μπορεί να την ενισχύσει με πολλούς τρόπους.

Μην ξεχνάτε βέβαια ότι το αλκοόλ συνιστάται πάντα με μέτρο για να αποφύγετε κινδύνους για την υγεία σας.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη από την μέτρια κατανάλωση μπίρας:

Δυνατά οστά: Η μπίρα περιέχει πυρίτιο, ένα στοιχείο που σχετίζεται με την υγεία των οστών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι απολαμβάνουν ένα με δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών. Ωστόσο, εκείνοι που κατανάλωναν πάνω από την ποσότητα αυτή εμφάνιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο καταγμάτων.

Κάνει καλό στα νεφρά: Μελέτη του 2011 υπέδειξε ότι η μπίρα βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό που της προσδίδει διουρητική δράση.

Ωφελεί την καρδιά: Σύμφωνα με ιταλική μελέτη, όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπίρα την ημέρα, είχαν κατά 31% μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, λόγω των φυσικών αντιοξειδωτικών που περιέχει η μπίρα, τις γνωστές φαινόλες.

Πηγή φυτικών ινών: Η μπίρα φτιάχνεται από κριθάρι, το οποίο περιέχει μία διαλυτή ίνα, τη β-γλυκάνη, η οποία βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

Ενισχύει τον εγκέφαλο: Μία μπίρα την ημέρα μειώνει την πνευματική εξασθένηση των γυναικών μεγάλης ηλικίας περίπου κατά 20%.

Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Ένα ποτήρι μπίρα μπορεί να δώσει στον οργανισμό το 12,5% της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β6.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υπέδειξε ότι οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 40 ετών που έπιναν μπίρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν κάποιο άλλο είδος αλκοολούχου ποτού.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου: Η μπίρα περιέχει ξανθοχουμόλη, ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα άνθη λυκίσκου, άρα και στην μπίρα. Η ξανθοχουμόλη καταπολεμά και απομακρύνει ένζυμα που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου.

 

Πηγή: onmed.gr