7 χρήσιμες συμβουλές για να ξυπνάς νωρίς

POP UP TEAM
/
13 Ιανουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Αν η ευεξία είναι κάτι που σε απασχολεί, τότε θα έχεις ήδη ακούσει πως οι άνθρωποι που ξυπνούν πρωί είναι πιο επιτυχημένοι και χαρούμενοι! Και ενώ αυτό ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, για κάποιους άλλους το πρωινό ξυπνητήρι μοιάζει με βασανιστήριο.

Επειδή όμως η κάθε μέρα ξεκινά χωρίς να ρωτάει τι τύπος είσαι, υπάρχουν κάποια τρικ που μπορούν να στο κάνουν πιο εύκολο. Επτά αυθεντικά “πρωινοί τύποι” μοιράζονται παρακάτω τα μυστικά που όχι μόνο τους βοηθούν να σηκωθούν από το κρεβάτι αλλά τους προετοιμάζουν για μία παραγωγική, υπέροχη ημέρα! 

1. Κοιμήσου και ξύπνα με πρόγραμμα

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Για να ξυπνάει κανείς νωρίς το πρωί θα πρέπει να έχει κοιμηθεί καλά το βράδυ. Αρχικά, εντόπισε τις ώρες ύπνου που πραγματικά χρειάζεσαι (7-9 για τους ενήλικες) και έπειτα καθιέρωσε μια σταθερή ώρα για να πέφτεις για ύπνο και για να ξυπνάς. Ο πιο εύκολος τρόπος να κοιμάσαι αρκετά είναι να πέφτεις για ύπνο λίγο πιο νωρίς, εξασφαλίζοντας το λιγότερο 7 ώρες ανενόχλητου ύπνου. 

2. Ενυδατώσου

Πιες αρκετό νερό καθ’όλη τη διάρκεια του απογεύματος αλλά φυλάξου μισή ώρα πριν κοιμηθείς. Κράτα, επίσης, δίπλα στο κρεβάτι σου ένα μπουκάλι με νερό σε περίπτωση που το χρειαστείς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσεις για τουαλέτα παρά να ξυπνήσεις το πρωί με πονοκέφαλο, κακή διάθεση και ζαλάδα -συμπτώματα ενός αφυδατωμένου οργανισμού.

3. Άνοιξε την τηλεόραση

Ακούγεται κακή συμβουλή όμως δεν είναι. Ένα διασκεδαστικό πρωινό show θα σε ξυπνήσει με ήπιο τρόπο και συνδυάζεται εύκολα με την ώρα που τρως το πρωινό σου. Επιπλέον, μία φωτισμένη οθόνη μπορεί να παίξει τον ρόλο του πρωινού φωτός και να ξυπνήσει το νευρικό σου σύστημα ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που τα πρωινά είναι μάλλον σκοτεινά.

4. Μην πατήσεις το snooze

Η μέση οδός ίσως συνίσταται στη διπλωματία αλλά όχι και στο πρωινό ξύπνημα. Ξέχνα το κλισέ των ‘5 λεπτών’ και ξύπνα με το πρώτο ξυπνητήρι! Όσο καθυστερείς, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το ξύπνημα ενώ, φυσικά, τα 5 ή 10 λεπτά δεν είναι αρκετά για να επανορθώσουν μια βραδιά με πολύ λίγο ύπνο. 

5. Ξύπνα και γυμνάσου

“Από το κακό στο χειρότερο” θα σκεφτείς και δεν σε αδικώ. Στην πραγματικότητα όμως η πρωινή γυμναστική ξυπνά άκρως αποτελεσματικά το νευρικό σου σύστημα και όλο σου το σώμα ενώ παράλληλα ανεβάζει το ηθικό σου προσφέροντας μία ένεση από πολύτιμες ενδορφίνες νωρίς μέσα στην ημέρα!

6. Φάε πρωινό

Είναι κλισέ αλλά το πρωινό είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα όλης της ημέρας! Καθορίζει τα επίπεδα γλυκόζης αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και πείνας που θα έχεις όλη την ημέρα. Προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ξεκίνα την ημέρα σου με τον καλύτερο, πιο θρεπτικό τρόπο!

7. Ξεγέλα τον εαυτό σου

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρει αποτέλεσμα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο… σκληρός με τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, τοποθέτησε το ξυπνητήρι σου σε μια επιφάνεια μακριά από το κρεβάτι έτσι ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς για να το κλείσεις. Επιπλέον, δοκίμασε να ανοίξεις τα παντζούρια αμέσως μόλις σηκωθείς για να δεχτείς την (έντονη μεν, ευεργετική δε) δράση του πρωινού ήλιου στο νευρικό σου σύστημα.

 

Με πληροφορίες από το Refinery29, ;ifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved