Ξυπνάς με άγχος; 5 απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το στρες

POP UP TEAM
/
22 Ιανουαρίου, 2020

Πέντε τρόποι για να αποφύγετε τα αρνητικά συναισθήματα τις πρώτες ώρες της ημέρας σας.

Ξυπνάτε με άγχος; Το φαινόμενο αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, όπως η έλλειψη ύπνου που αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες ή το περιβάλλον που κοιμάστε, αφού ακόμη και η ακαταστασία στο δωμάτιό σας μπορεί να σας επηρεάσει περισσότερο από όσο πιστεύετε.

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η αίσθηση ανησυχίας χωρίς προφανή λόγο, η εξάντληση ακόμα και αν έχετε κοιμηθεί επαρκώς, μπορεί να είναι μερικά από τα ανησυχητικά συμπτώματα του προβλήματος.

Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε;

1. Μειώστε την πίεση: Ο διαλογισμός, η τακτική άσκηση και η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε το άγχος. Σε κάθε περίπτωση, ένας ειδικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το πρόβλημα και να λάβετε μέτρα για να μειώσετε το στρες στην καθημερινότητά σας.

2. Περιορίστε την καφεΐνη και τη ζάχαρη: Οι δύο «ένοχες» αυτές ουσίες συχνά προκαλούν φυσιολογικές αντιδράσεις που μοιάζουν με τα συμπτώματα του άγχους. Προσπαθήστε να περιορίσετε ή να αποφύγετε εντελώς την πρόσληψή τους. Αναζητήστε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά που δεν θα επιταχύνουν την αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης και αντικαταστήστε τον καφέ σας με τσάι.

3. Βαθιές αναπνοές: Παίρνοντας αργές, βαθιές αναπνοές, μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό και το σώμα σας να ηρεμήσουν. Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο ανησυχείτε, αναγνωρίστε το και μην προσπαθείτε να το απομακρύνετε.

4. Καταγράψτε όλα όσα σας ανησυχούν: Μόλις γράψετε τις σκέψεις που σας ανησυχούν και σας γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα, θα μπορέσετε να τις αποβάλλετε και να συνεχίσετε πιο ανάλαφροι την ημέρα σας. Μία λίστα υποχρεώσεων θα μπορούσε ακόμη να σας βοηθήσει να οργανωθείτε και να ανακτήσετε τον έλεγχο της καθημερινότητάς σας. Έτσι, θα κάνετε το πρώτο βήμα για να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας και τη ζωή σας.

5. Κοιμηθείτε: Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σας προκαλέσει έντονο αίσθημα άγχους όταν ξυπνάτε. Αντίθετα, ο καλός ύπνος θα ενισχύσει τις ορμόνες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας το πρωί.

 

Πηγή: www.wellandgood.com , onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved