Το κλειδί της επιτυχίας: Πως ο τρόπος σκέψης επηρεάζει τη ζωή μας

MARY POPPINS
/
24 Ιανουαρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

 

Σου έχει τύχει ποτέ να αναλογιστείς κάτι με το οποίο είσαι δυσαρεστημένος και όσο περισσότερο το σκέφτεσαι τόσο χειρότερο να φαίνεται; 

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο μένεις σε μια συγκεκριμένη σκέψη, ο νόμος της έλξης προσελκύει αυτόματα και άλλες όμοιες της.

Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών έχεις προσελκύσει τόσες πολλές όμοιες δυσάρεστες σκέψεις, που η κατάσταση μοιάζει να χειροτερεύει, αν και τίποτα δεν έχει συμβεί. Και όσο πιο πολύ σκέφτεσαι την πιθανότητα αυτή, τόσο περισσότερο αναστατώνεσαι! 

Ίσως σου έχει τύχει να προσελκύσεις όμοιες σκέψεις ακούγοντας ένα τραγούδι, την μελωδία του οποίου, στη συνέχεια, ήταν αδύνατο να βγάλεις από το μυαλό σου. Στίχοι και μουσική εξακολουθούν να αντηχούν, ξανά και ξανά. Αυτό συμβαίνει διότι, όταν άκουσες το συγκεκριμένο  τραγούδι, του αφιέρωσες όλη την προσοχή σου, εστίασες πάνω του, ακόμα και μη συνειδητά. Εστιάζοντας, προσέλκυσες δυναμικά και άλλες όμοιες σκέψεις. Έτσι, τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος της έλξης!

 

sxepi

 

Η αλήθεια είναι, ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε αρνητικά και να φέρνουμε την καταστροφή, ακόμα και σε θέματα που αν τα δούμε πιο αντικειμενικά δεν είναι τόσο σοβαρά. Το θετικό, όμως, σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι απαισιόδοξοι έχουν μόνο αισιόδοξες εκπλήξεις, όπως έχει πει ο Νίρο Βολφ.

Ο τρόπος σκέψης, βέβαια, και η οπτική που βλέπουμε τις καταστάσεις διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υπάρχουν εκείνοι, που είναι αμυντικά απαισιόδοξοι και εκείνοι, που είναι στρατηγικά αισιόδοξοι, όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια ψυχολογίας Julie K. Norem. Γι’ αυτές,όμως, τις δύο κατηγορίες θα μιλήσουμε μια επόμενη φορά αναλυτικά.  

Η ζωή σου σήμερα είναι ο αντικατοπτρισμός των περασμένων σκέψεων σου! Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα σπουδαία πράγματα, αλλά και όσα δεν θεωρείς τόσο σπουδαία. Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι αυτά που σκεφτόμαστε προσελκύουμε, είναι εύκολο να διαπιστώσπουμε, ποιες ήταν οι κυρίαρχες σκέψεις μας στο παρελθόν. Όλοι οι τομείς της ζωής μας είναι βιώματα, δηλαδή σκέψεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε εμπειρίες.   

 Από εδώ και πέρα, λοιπόν, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, γιατί μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου!

Από εσένα εξαρτάται, πως θα αντιδράσεις σε αυτά που γίνονται καθημερινά, θετικά ή αρνητικά και κατ’ επέκταση, πως αυτά θα επηρεάσουν την ψυχολογία σου!

Προσπάθησε να βλέπεις τα θετικά σε κάθε κατάσταση ή τουλάχιστον, να μη δίνεις τόση σημασία και ενέργεια στα αρνητικά.

Σε όλα απαντάμε με χαμόγελο!

 

Περιμένω τα σχόλια σου, 

Mary Poppins

 

Πηγή: βιβλίο Το Μυστικό, Rhonda Byrne

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook  

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved