Τι δεν πρέπει να τρώμε πριν και μετά τη γυμναστική

POP UP TEAM
/
14 Ιανουαρίου, 2021

Το γεύμα μετά την άσκηση είναι πολύ σημαντικό για όποιον γυμνάζεται τακτικά και ακολουθεί μια δραστήρια και υγιεινή ζωή. Το τι θα φάτε μετά την προπόνησή σας επηρεάζει τόσο την ενέργεια και την αποκατάστασή σας, όσο και το λίπος που θα κάψετε.

Ενώ πολλοί θεωρούν ότι ένα energy drink, μια σαλάτα ή μια μπάρα δημητριακών είναι το ιδανικό σνακ μετά από την επίσκεψη στο γυμναστήριο, ειδικοί διαπιστώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, και υπογραμμίζουν ότι το αλκοόλ δεν είναι απαραίτητα ακατάλληλο μετά την προπόνηση.

Μιλώντας στη Daily Mail, οι ειδικοί γυμναστικής καταρρίπτουν τους μύθους και επισημαίνουν τι δεν πρέπει να τρώμε πριν και μετά το γυμναστήριο.

Τι δεν πρέπει να τρώτε πριν από το γυμναστήριο

Ένα ελαφρύ γεύμα ή ακόμα καλύτερα άδειο στομάχι είναι το ιδανικό πριν από την άσκηση καθώς ο οργανισμός όταν το στομάχι είναι γεμάτο δεν επικεντρώνεται μόνο στην καύση λίπους και την ενδυνάμωση των μυών, αλλά χρειάζεται πολύ ενέργεια για την πέψη.

Ιδιαίτερα αν κάποιος έχει καταναλώσει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως χάμπουργκερ, και τηγανητά αυγά, σε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά, ή σε ζάχαρη, όπως τα γλυκά και αναψυκτικά, εξηγούν οι ειδικοί. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρόταση υποστηρίζεται από πρόσφατη μελέτη του 2017, η οποία διαπίστωσε η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική αν γίνει πριν το πρωϊνό γεύμα και όχι μετά από αυτό.

Τι δεν πρέπει να τρώτε μετά το γυμναστήριο

Στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί μετά την προπόνηση ο οργανισμός προσπαθεί να ανακτήσει την χαμένη ενέργεια και να ανοικοδομήσει τους μύες. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να του προσφέρουμε τροφές εύπεπτες, όπως πρωτεΐνες ορού γάλακτος, έτσι ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των μυών, αντί να σπαταλάει ενέργεια στην πέψη, εξηγούν οι fitness experts. Αντίθετα τα energy drinks και οι μπάρες δημητριακών που περιέχουν ζάχαρη, το μόνο που κάνουν είναι να «ακυρώνουν» τα οφέλη της άσκησης που προηγήθηκε.

Οσο για τις σαλάτες που προτιμούνται από πολλούς μετά την άσκηση, οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για καλή επιλογή. Εχουν λίγες θερμίδες, δεν ικανοποιούν την πείνα και το κυριότερο δεν έχουν τα συστατικά που απαιτούνται για να ανακτήσει ο οργαμισμός την ενέργεια και να διατηρήσετε ο μεταβολισμός τον ρυθμό του.

Τέλος είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μπύρα είναι μια καλή επιλογή αν αναζητάτε τόνωση μετά την άσκηση.

«Αυτό οφείλεται στη ζύμωση των υδατανθράκων στη μπύρα που καθιστά το διατροφικό περιεχόμενο της διαθέσιμο και απορροφήσιμο» λένε οι ειδικοί.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved