Εύκολες πρωινές συνήθειες για απόλυτη επιτυχία στην απώλεια βάρους

POP UP TEAM
/
26 Αυγούστου, 2021

Σύμφωνα με ολοένα και περισσότερες έρευνες, η πρωινή μας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει ή να σαμποτάρει τις προσπάθειές μας για υγιεινή διατροφή και χάσιμο των παραπανήσιων κιλών. Βάλτε τα παρακάτω απλά βήματα στις καθημερινές πρωινές σας συνήθειες και διευκολύνετε την επίτευξη των στόχων σας για απώλεια βάρους.

Απολαύστε ένα ξεκούραστο βραδινό ύπνο

Προσπαθήστε να οργανώσετε έτσι το πρόγραμμά σας, ώστε να εξασφαλίζετε ικανοποιητικές ώρες βραδινού ύπνου. Μελέτες δείχνουν ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξη, τις λιγούρες καθώς και την πρόσληψη θερμίδων.

Έκθεση στο φως του ήλιου

Ανοίξτε τις κουρτίνες σας αμέσως μόλις σηκωθείτε. Η επαφή με το υπεριώδες φως του ήλιου φτιάχνει αυτόματα τη διάθεση, προσφέρει μια διάχυτη ενέργεια και μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν καθημερινά μια δόση ηλιακής ακτινοβολίας είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ. Το πρωινό φως βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού σας και κατ’επέκταση, του ύπνου σας, κάτι πολύ κρίσιμο για την απώλεια βάρους. Ο πρωινός ήλιος περιέχει επίσης υψηλότερα επίπεδα μπλε φωτός, που έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα στον κιρκαδικό ρυθμό σας. 20-30 λεπτά πρωινού ηλιακού φωτός κάθε μέρα αρκούν.

Ζυγιστείτε

Δεν είναι πάντα ευχάριστο, το ξέρουμε, αλλά αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσαν ότι οι συχνές ή καθημερινές ζυγίσεις είναι ωφέλιμες για την απώλεια βάρους. Η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μόλις σηκωθείτε κάθε πρωί.

Ενσυνειδητότητα

Η επίγνωση και η ενσυνειδητότητα είναι μια βασική στρατηγική όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Έχει να κάνει με μια εστιασμένη, εκ των προτέρων μελετημένη προσέγγιση της ζωής σας που συντονίζει το σώμα και το μυαλό. Μπορεί να σταθεροποιήσει τα συναισθήματά σας και, ενδεχομένως, να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής που βασίζεται στο στρες. Δώστε λίγα λεπτά στον εαυτό σας στην αρχή κάθε ημέρας για να καθίσετε ήρεμοι και να εστιάσετε στο ρυθμό της αναπνοής σας.

Άσκηση

Οι έρευνες δείχνουν ότι μια προπόνηση το πρωί με άδειο στομάχι συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, ωθώντας το σώμα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα λίπους για καύσιμα αντί να “καίει” απλά το πιο πρόσφατο σνακ ή γεύμα. Μια πρωινή βόλτα ή το τρέξιμο έξω μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της «κατάθλιψης του χειμώνα», της δυσάρεστης διάθεσης που συχνά βιώνουμε κατά τη διάρκεια των σκοτεινών, κρύων ημερών. Ακόμη και 10 λεπτά cardio ασκήσεων ή γιόγκα μπορεί να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό σας.

Επιλέξτε ένα πρωτεϊνικό πρωινό

Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού μπορεί να σας δώσει την ενέργεια και τη δύναμη για να αντισταθείτε στις λιχουδιές. Οι τηγανίτες, τα bagels, τα muffins, το λευκό ψωμί ακόμα και τα δημητριακά είναι γεμάτα από επεξεργασμένους υδατάνθρακες που μετατρέπονται γρήγορα σε ζάχαρη στο σώμα μας. Αντ ‘αυτών, δοκιμάστε αυγό με λίγες φέτες αβοκάντο, ή προσθέστε φρέσκα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς σε γιαούρτι. Και οι δύο αυτές επιλογές θα σας χορτάσουν, θα βοηθήσουν την πέψη σας και θα ενεργοποιήσουν τους μύες σας.

pro2

Νερό, Νερό, Νερό

Ξεκινώντας το πρωί σας με ένα ποτήρι νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την απώλεια βάρους και να ενυδατωθείτε. Το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώσετε περισσότερη ενέργεια ή να κάψετε περισσότερες θερμίδες για τουλάχιστον 60 λεπτά. Μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής.’

Προγραμματίστε τα σνακ και το γεύμα της ημέρας

Αποφύγετε την απογευματινή εξόρμηση στο περίπτερο ή το φούρνο. Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε πρωί, ή το προηγούμενο βράδυ για να προετοιμάσετε και να πάρετε μαζί σας κάποια υγιεινά σνακ και το γεύμα της επόμενης ημέρας. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο προγραμματισμός γευμάτων και η κατανάλωση σπιτικών φαγητών σχετίζονται με βελτιωμένη ποιότητα διατροφής και χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Περιορίστε τη χρήση του αυτοκινήτου

Το να πηγαίνετε στη δουλειά σας με το αυτοκίνητο, είναι σίγουρα η πιο εύκολη λύση. Δεν είναι όμως και η καλύτερη για τον οργανισμό σας και για εκείνα τα παραπανίσια κιλά που προσπαθείτε να χάσετε. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που περπατούν, χρησιμοποιούν ποδήλατο ή παίρνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ και ποσοστά σωματικού λίπους από εκείνους που εξαρτώνται από τα αυτοκίνητά τους για να φτάσουν στη δουλειά τους καθημερινά.

 

Με πληροφορίες από itrofi- Φωτεινή Πουρνάρα

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved