Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι διαιτολόγοι εμφανίζονται πάντα θετικοί όταν ένας πελάτης τους ανακοινώνει ότι θα κάνει δίαιτα μαζί με κάποιον άλλο, ωστόσο, τα αποτελέσματα στα ζευγάρια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια, παντρεμένα ή μη, με μόνη «προϋπόθεση» να ζουν μαζί, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει το neadiatrofis, οφείλεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες:

1. Οταν προσέξουν και οι δύο στο σπίτι δεν μπαίνουν «δαίμονες» όπως γλυκίσματα και άλλες λιχουδιές που μπορεί να τινάξουν τη δίαιτα στον αέρα

2. Στις εξόδους η επιλογή του μέρους γίνεται από κοινού, έχοντας πάντα στο μυαλό τις πιο προσεγμένες επιλογές. Ετσι αποφεύγονται περιπτώσεις ο ένας να τρώει βραστά λαχανικά και ο άλλος μια τεράστια καρμπονάρα.

3. Το μαγείρεμα στο σπίτι είναι κοινό και για τους δύο, και άρα διευκολύνεται πολύ η καθημερινότητα του μάγειρα ή της μαγείρισσας.

4. Ο ένας παρακινεί τον άλλο για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, είτε αυτό είναι ένα κοινό γυμναστήριο, όπου θα πετύχουν ενδεχομένως και ένα καλύτερο οικονομικά οικογενειακό πακέτο, είτε ένας κοινός περίπατος.

Αγαπάτε λοιπόν! Κάνει καλό στα κιλά...! 

 

Πηγή: iefimerida.gr