Γιατί μπορεί να μην χάνεις κιλά ενώ κάνεις δίαιτα

POP UP TEAM
/
10 Ιουλίου, 2021

Τα παραπανίσια κιλά αποτελούν τον εφιάλτη πολλών γυναικών (αλλά και ανδρών), οι οποίες παρατηρούν ότι ακόμη κι αν γυμνάζονται τακτικά και επιλέγουν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής δε βλέπουν καμία αλλαγή στη… ζυγαριά τους.

Σας θυμίζει κάτι;

Δείτε παρακάτω για ποιους λόγους δε μπορείτε να χάσετε κιλά, και τι είναι αυτό που στέκεται εμπόδιο στο «στόχο» σας, σύμφωνα με άρθρο της Lizzie Fuhr στο fitsugar.com.

1. Δεν πίνετε νερό

Εκτός από το ότι ενυδατώνεται ο οργανισμός σας, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους. Όταν κανείς πίνει ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό, ελέγχει το αίσθημα της πείνας και κατά συνέπεια την ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσει.

Επίσης, όταν τρώμε τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, νιώθουμε «γεμάτοι» και τρώμε λιγότερο.

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, το κρύο νερό επιταχύνει το μεταβολισμό και «κόβει» τη λαχτάρα για ζαχαρούχα ποτά και αναψυκτικά.

2. Πιστεύετε ότι μια βόλτα με το σκύλο είναι αρκετή άσκηση

Μια βόλτα διάρκειας 15 λεπτών είναι σίγουρα καλύτερη από το τίποτα, όμως μην περιμένετε να δείτε και… θαύματα!

Θα πρέπει να αυξήσετε λιγάκι τη διάρκεια και να περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα σε έντονο ρυθμό.

3. Το παρακάνετε με τις υγιεινές τροφές

Ξηροί καρποί, αβοκάντο, μακαρόνια ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και μαύρη σοκολάτα. Όλα είναι πολύ υγιεινά, όμως έχουν και αυτά τις θερμίδες τους. Για παράδειγμα, το αβοκάντο κάνει μεν καλό στην υγεία, όμως ένα ολόκληρο φρούτο περιέχει πάνω από 200 θερμίδες.

4. Κάνετε μόνο αεροβικές ασκήσεις

Οι ασκήσεις με βάρη όχι μόνο αποτρέπουν τους τραυματισμούς γυμνάζοντας του μύες και ενισχύοντας τις αρθρώσεις, αλλά αυξάνουν τη μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο μεταβολικός ρυθμός.

5. Γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Αν συνηθίζετε να γυμνάζεστε με άδειο στομάχι, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι να «καίτε» μύες αντί για λίπος.

6. Ο σύντροφός σας δεν ακολουθεί τον ίδιο υγιεινό… δρόμο

Όταν κανείς έχει κάποιο «σύμμαχο» στην προσπάθεια απώλειας βάρους, η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη, καθώς ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλο. Δε θα μπορέσετε ποτέ να χάσετε κιλά, αν ο σύντροφός σας παραγγέλνει παχυντικά φαγητά ή αγοράζει συνεχώς γλυκίσματα και άλλες λιχουδιές.

7. Αποφεύγετε ολόκληρες κατηγορίες τροφίμων

Το να αποφεύγετε να καταναλώνετε συγκεκριμένα τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε διατροφική ανεπάρκεια. Αντί, για παράδειγμα, να κόψετε «μαχαίρι» τους υδατάνθρακες, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε προϊόντα ολικής άλεσης και να περιορίσετε την ποσότητα της μερίδας σας.

8. Δεν κοιμάστε αρκετά

Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε τις απαραίτητες ώρες για τον οργανισμό σας, ειδικά όταν ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να ανταποκρίνεται στις «γυμναστικές υποχρεώσεις» του και έτσι όταν δεν κοιμάστε αρκετά, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να ελέγχετε την όρεξή σας.

9. Δεν καταναλώνετε αρκετά λαχανικά

Η κατανάλωση πέντε έως επτά μερίδων από φρούτα και λαχανικά την ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον καθένα.

Όσοι κάνουν δίαιτα είναι καλό να προσθέτουν πολλά φρούτα και λαχανικά στο διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθούν, καθώς περιέχουν λίγες θερμίδες ενώ μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

10. Τσιμπολογάτε… στα όρθια

Το να στέκεστε μπροστά από το ψυγείο και να σκέφτεστε τι θα καταναλώσετε μπορεί να σας οδηγήσει σε… ακατάσχετο τσιμπολόγημα. Είναι καλύτερο να αφιερώσετε συγκεκριμένες ώρες ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας για τα σνακ, από το να σηκώνεστε κάθε τόσο για να επισκέπτεστε το ψυγείο.

11. Φοράτε φαρδιά ρούχα

Τα φαρδιά ρούχα μπορεί να είναι πιο άνετα, όμως καλύπτουν το σώμα σας με αποτέλεσμα να… ξεχνάτε πώς ακριβώς δείχνετε!

12. Κάνετε δίαιτα… ή έτσι πιστεύετε

Αν δεν αφοσιωθείτε στο σκοπό σας (βλ. δίαιτα) δε θα καταφέρετε τίποτα. Πρέπει να είστε αποφασιστικοί και να τηρείτε τους κανόνες, διαφορετικά δε θα αποχαιρετίσετε ποτέ «εκείνα τα κιλάκια που δε λένε να φύγουν».

13. Δεν τρώτε πρωινό

Μπορεί να νομίζετε ότι αν αποφύγετε να φάτε πρωινό θα «γλιτώσετε» μερικές θερμίδες, όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο οργανισμός σας θα «διατηρήσει» το επιπλέον λίπος, γιατί νομίζει ότι θα πεινάσει.

Έχει αποδειχτεί ότι όσοι τρώνε καλό πρωινό χάνουν πιο εύκολα βάρος. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε τα πάντα.

Επιλέξτε υγιεινές τροφές, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που θα σας δώσουν όλη την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

14. Τρώτε χωρίς να σκέφτεστε

Όταν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση, ή την οθόνη ενός υπολογιστή, μπορεί να κάνετε μεγάλο κακό… στη δίαιτά σας. Αφιερώστε συγκεκριμένες ώρες για τα γεύματά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε πόσο τρώτε, έχοντας το μυαλό σας σε αυτό ακριβώς που κάνετε!

15. Δεν κόβετε σε μικρότερες μπουκιές το φαγητό σας

Είναι ένα μικρό κόλπο, που ξεγελάει το μάτι και το… στομάχι. Μπορεί να σας φαίνεται παιδικό, όμως το να κόψετε σε μικρότερες μπουκιές το φαγητό σας, έχει αποδειχθεί ότι «χορταίνει».

16. Δεν έχετε κόψει ακόμη τα αναψυκτικά

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι πίνουν δύο αναψυκτικά την ημέρα έχουν κατά 500% μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης από όσους δεν πίνουν.

17. Δεν τρώτε αρκετά

Μην στερείστε το φαγητό. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να «ταράξετε» το μεταβολισμό σας.

18. Τρώτε συχνά έξω

Ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, ποτά και επιδόρπιο. Δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε όσα βλέπει να παρελαύνουν μπροστά του σε ένα τραπέζι εστιατορίου.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μοιραστείτε το φαγητό σας με κάποιον άλλο, ή να επιλέξετε μια σαλάτα ή ψητό κοτόπουλο, χωρίς παχυντικές σάλτσες. Μην ξεχνάτε, ακόμη, να πίνετε πολύ νερό.

 

Πηγή: medicalnews.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved