Ποιο είναι το σωστό πρωινό σνακ πριν την γυμναστική

POP UP TEAM
/
18 Ιουνίου, 2021

Το μυστικό για την καλή γυμναστική κρύβεται πριν καν ξεκινήσετε από το σπίτι.

Εκτός από την κατάλληλη ένδυση που πρέπει να είναι άνετη και από υφάσματα που “αναπνέουν” καλά, το σωστό σνακ πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις είναι αυτό που θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας.

Αν καταναλώσετε ένα μεγάλο γεύμα το πρωί, τότε δεν θα επιτρέψετε στον οργανισμό σας να χωνέψει εγκαίρως και δεν θα μπορείτε να γυμναστείτε σωστά.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Rebecca Scritchfield από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητικής Ιατρικής και Φυσικής Υγείας, περίπου 30-90 λεπτά πριν τη γυμναστική σας πρέπει να καταναλώσετε ένα ελαφρύ γεύμα που να σας γεμίσει ενέργεια. 

Αυτό θα πρέπει να είναι υψηλό σε υδατάνθρακες με λίγα λιπαρά και πρωτεΐνη. Χωρίς αυτό το πρωινό γεύμα, το σώμα σας θα υπολειτουργεί τις επόμενες ώρες και, σε κάποιο σημείο η απόδοσή σας στη γυμναστική θα μειωθεί αισθητά, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Οι υδατάνθρακες χρησιμεύουν ως “καύσιμη ύλη” που δίνει μια γρήγορη τόνωση ενέργειας. Αν είστε σε μεγάλη βιασύνη το πρωί, η δρ Scritchfield προτείνει να καταναλώσετε φρέσκα, ολόκληρα φρούτα. Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια και σταφύλια συνιστούν εξαιρετικές επιλογές για ένα γρήγορο σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

Αλλά, εάν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο, επιλέξτε ένα κουλούρι ολικής αλέσεως με μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και μια μπανάνα κομμένη σε φέτες. Αυτός ο συνδυασμός θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για διαρκή ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος γυμναστικής σας χωρίς να απαιτείται πολλή προετοιμασία.

 

Πηγή: onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved