5 συμβουλές για να τρως λιγότερο και η ενέργεια σου να είναι στα ύψη

POP UP TEAM
/
18 Φεβρουαρίου, 2021

Υπάρχουν φορές που θέλουμε να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες τροφών, γλυκών ή που νιώθουμε μια συνεχή λιγούρα.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε την τροφή μας καλύτερα, έχοντας την ενέργεια και την διάθεση μας στα ύψη.

1. Κατανοούμε τα κόλπα του μυαλού

Κατηγορήστε το πρόχειρο και ανθυγιεινό φαγητό όσο επιθυμείτε, όμως το μυαλό μας είναι εκείνο που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως τρώγοντας περισσότερο θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις δουλειές μας ή να αισθανθούμε καλύτερα. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να συνδυάζουμε σωστά τις τροφές που πρόκειται να φάμε και να εκπαιδευτούμε στις μερίδες που αρμόζουν για το σώμα μας.

2. Να κάνουμε μια βόλτα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ένας γρήγορος δεκαπεντάλεπτος περίπατος μπορεί διώξει την επιθυμία μας για φαγητό.

3. Τρώγοντας πιο αργά

Το να τρώμε γρήγορα και να μην μασάμε τα σνακ μας, κάνει το σώμα να μεταβολίζει λιγότερο αποδοτικά την τροφή και μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση φαγητού. Για αυτό, κάθε περίπου 3-4 ώρες καταναλώνουμε το αγαπημένο μας σνακ κάνοντας ένα μικρό πεντάλεπτο διάλειμμα, αφιερώνοντας χρόνο στο να το απολαύσουμε πριν συνεχίσουμε το πιεστικό μας πρόγραμμα.

4. Σωστός συνδυασμός των σνακ

Είναι σημαντικό τα σνακ που θα καταναλώσουμε για να εξισορροπήσουμε την γλυκόζη στο αίμα μας να είναι σωστά συνδυασμένα μεταξύ τους σε δυάδα. Ο συνδυασμός σε δυάδα, βοηθά το σώμα μας να έχει φυσιολογική γλυκόζη. Ο γενικός κανόνας της δυάδας είναι να συνδυάζουμε αμυλούχα με φρέσκια τροφή.

5. Αποφεύγουμε την κατανάλωση σνακ ενώ είμαστε απασχολημένοι

Το να κάνουμε και άλλα πράγματα, ενώ τρώμε, μπορεί να μας κάνει να τρώμε πολύ παραπάνω ποσότητα τροφής. “Αν το μυαλό μας είναι απασχολημένο με κάτι άλλο, όπως το να βλέπουμε τηλεόραση ή να απαντάμε σε email, μπορεί να μην λάβει το μήνυμα ότι έχω χορτάσει!” Ένα σήμα πολύ σημαντικό που βοηθά στη ρύθμιση της πρόσληψης τροφής “.

 

Με πληροφορίεα από diatrofi.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved