Φαγητό: Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά

POP UP TEAM
/
13 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Δεν είναι μόνο οι βουτιές στην πισίνα και τη θάλασσα: Εσύ ξέρεις τι άλλο δεν μπορείς να κάνεις αμέσως μετά το φαγητό;

Πλύσιμο δοντιών

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι: Μπορείς να πλένεις τα δόντια σου μετά την κατανάλωση υδατανθράκων και ζάχαρης, αλλά όχι αν έχεις πιει ή φάει οτιδήποτε όξινο, όπως κρασί ή εσπεριδοειδή. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα. Ο λόγος είναι ότι αν τα βουρτσίσεις αμέσως κινδυνεύεις να χαλάσεις το σμάλτο των δοντιών σου, κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί. Αντίθετα, βούρτσισε τα δόντια σου πριν φας κάτι όξινο και πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά για να απομακρύνεις τα οξέα.

Ύπνος

Συνηθίζοντας να κοιμάσαι αμέσως μετά το δείπνο σου -ειδικά αν δεν μιλάμε για ένα ελαφρύ σνακ- κινδυνεύεις να υποφέρεις από καούρες, καθώς έτσι δεν χωνεύεις σωστά. Σύμφωνα με τους γαστρεντερολόγους της κλινικής Mayo, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το φαγητό (συμπεριλαμβανομένων των σνακ) πριν ξαπλώσεις. Η πέψη θα πρέπει να γίνεται όταν είσαι σε κάθετη θέση και όχι σε οριζόντια.

Γυμναστική

Η έντονη άσκηση μετά από ένα γεύμα δεν είναι καλή ιδέα επειδή μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή μυϊκές κράμπες. Στην περίπτωση που έχεις φάει ένα χορταστικό γεύμα περίμενε τρεις με τέσσερις ώρες πριν γυμναστείς. Αν έχεις φάει ένα σνακ ή μικρό γεύμα, περίμενε μία με δύο ώρες.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved