Αυτά είναι τα ποτά που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη

POP UP TEAM
/
4 Νοεμβρίου, 2022

Σε όσους ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους, γενικά συστήνεται να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Αν όμως πέρα από την απώλεια βάρους, θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, δεν χρειάζεται να στερηθείτε την απόλαυση που προσφέρει ένα αλκοολούχο ποτό

Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης. Ορισμένα όμως από αυτά περιέχουν αισθητά λιγότερη ζάχαρη και αν τα καταναλώνετε με μέτρο (όπως πρέπει να κάνετε πάντα άλλωστε με τα αλκοολούχα ποτά), δεν διατρέχετε κίνδυνο να πάρετε περισσότερη ζάχαρη στην διατροφή σας.

1. Κρασί: Περιέχει ελάχιστη φρουκτόζη. Αυτό συμβαίνει επειδή η φρουκτόζη των σταφυλιών ζυμώνεται για να μετατραπεί σε αλκοόλ, αφήνοντας το κρασί με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. Το κόκκινο κρασί περιέχει ακόμα λιγότερη φρουκτόζη σε σύγκριση με το λευκό κρασί και αποτελεί ακόμα καλύτερη επιλογή.

2. Μπύρα: Δεν περιέχει καθόλου φρουκτόζη. Τα σάκχαρα στην μπύρα είναι μαλτόζη (δισακχαρίτης), την οποία ο οργανισμός μας την μεταβολίζει πολύ καλά.

3. Ξηρά οινοπνευματώδη: Ποτά, όπως το τζιν, η βότκα και το ουίσκι, έχουν χαμηλά επίπεδα φρουκτόζης και σε γενικές γραμμές είναι καλύτερες επιλογές αν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στην διατροφή σας. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τα κοκτέιλ με βάση αυτά τα ποτά, τα οποία περιέχουν κατά κανόνα πολλή ζάχαρη.

 

Πηγή: onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved