Γιατί ακουμπάμε το πρόσωπό μας και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε;

POP UP TEAM
/
17 Μαρτίου, 2020

Μια βασική κίνηση για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας απέναντι σε ιούς ή μικρόβια που κυκλοφορούν είναι να περιορίσουμε τις φορές που ακουμπάμε τα χέρια μας στο πρόσωπό μας.

Πολλές φορές πρόκειται για μια ασυνείδητη κίνηση, που ο περιορισμός της ωστόσο μπορεί να μας προφυλάξει.

 

Στο ερώτημα γιατί ακουμπάμε το πρόσωπό μας επιστήμονας που φιλοξένησε το BBC απαντά ότι είναι μέρος του DNA μας, καθώς είμαστε «προγραμματισμένοι» να ακουμπάμε το πρόσωπό μας. Αυτό μας είναι γνωστό γιατί ακόμα και τα έμβρυα έχει παρατηρηθεί ότι ακουμπούν το πρόσωπό τους.

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι δεν πρέπει να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας αυτό μεταφράζεται σε μια «μη φυσιολογική» πράξη για τον άνθρωπο.

Η κυριότερη αιτία για την οποία ακουμπάμε το πρόσωπό μας είναι για να νιώσουμε πιο ήρεμοι. Όταν ακουμπάμε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου μας αυτό που συμβαίνει είναι ότι ενεργοποιούμε σημεία πίεσης, που με τη σειρά τους ενεργοποιούν μέρος του νευρικού μας συστήματος που μας επιτρέπει ουσιαστικά να ηρεμήσουμε εσωτερικά. Η ίδια συμπεριφορά παρατηρείται επίσης και σε γάτες και σε σκύλους.

Σε περιπτώσεις που σκεφτόμαστε ότι δεν πρέπει να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας, το ασυνείδητο μας οδηγεί ασυναίσθητα στην πράξη αυτή.

Στο βίντεο που ακολουθεί, εκτός από την ερώτηση γιατί ακουμπάμε το πρόσωπό μας, δίνονται συμβουλές για το πώς αυτό μπορεί να περιοριστεί.

 

Με πληροφορίες από perierga.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved