POPUP LOGO

5 μύθοι για το πώς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και τι ισχύει πραγματικά

POP UP TEAM
/
28 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Συχνά ακούγονται διάφορα μυστικά για το πώς μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει πάντα να πιστεύεις και να ακολουθείς όσα διαβάζεις. Δες παρακάτω τους μύθους για όσα λέγονται.

Οι μύθοι για την επίπεδη κοιλιά

1. Οι ασκήσεις κοιλιακών κάνουν θαύματα

Οι κοιλιακοί βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών και όχι στο να κάψεις λίπος. Πολλοί έχουν μύες στην κοιλιά, οι οποίοι όμως δεν φαίνονται λόγω του λίπους. Το ιδανικό είναι να συνδυάσεις ειδική διατροφή και αερόβια άσκηση.

-Μειώνοντας τις θερμίδες και αυξάνοντας την ενεργειακή δαπάνη με την αερόβια και συνδυάζοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης, θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους ενός μήνα με τις βασικές τροφές της Μεσογειακής δίαιτας

-Οι αρχές του Μεσογειακού πλάνου διατροφής, πώς να την κάνεις για απώλεια βάρους και ενδεικτικό πρόγραμμα

2. Η πείνα θα σε οδηγήσει στο επίπεδο στομάχι

Πολλοί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά είναι να μειώσουν δραστικά τις θερμίδες. Μπορεί αυτό να είναι αποτελεσματικό στην καύση λίπους, όμως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό και πρακτικά αδύνατο για μεγάλο διάστημα.

Οι υποθερμιδικές δίαιτες, σαφώς και βοηθούν στην απώλεια κιλών στην αρχή, όμως μακροπρόθεσμα ρίχνουν τον μεταβολισμό. Ο οργανισμός εκλαμβάνει την ασιτία ως stress και την επόμενη φορά που θα ξαναφάς κανονικά αποθηκεύει λίπος, ως άμυνα για την επόμενη περίοδο λιμού που έρχεται. Επίσης, οι υποθερμιδικές δίαιτες στερούνται θρεπτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα έλλειψη ενέργειας και ευεξίας.

3. Οι υδατάνθρακες είναι ο εχθρός

Αν δεν υπάρχει τεκμηριωμένη δυσανεξία στη γλουτένη και στο αλεύρι, οι υδατάνθρακες δεν είναι πρόβλημα. Αρκεί να είναι μεικτοί, ανεπεξέργαστοι (ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης, ρύζι καστανό ή μπασμάτι). Αυτοί έχουν και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου. Απόφυγε εντελώς τη ζάχαρη, η οποία εκτός του ότι παχαίνει, προκαλεί εξάρτηση παρόμοια των ναρκωτικών και δεν μπορείς να σταματήσεις να την τρως.

4. Χάπια διαίτης

Εννοείται ότι κανένα χάπι δε θα σου δώσει την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι, και ας υπάρχουν πλήθως διαφημίσεων που το υπόσχονται. Χωρίς διατροφή και άσκηση δε γίνεται τίποτα. Το μοναδικό που έχει βρεθεί να βοηθάει είναι το CLA (conjugated linoleic acid) το οποίο είναι επικουρικό και φυσικά δεν κάνει θαύματα.

5. Προϊόντα άπαχα

Για την επίτευξη του στόχου πολλοί καταφεύγουν σε άπαχα προϊόντα, ώστε να μειώσουν τα λιπαρά και τις θερμίδες. Δυστυχώς πολλές φορές η κατανάλωση τέτοιου είδους προϊόντων έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς για να ενισχυθεί η γεύση των προϊόντων βάζουν επιπρόσθετη ζάχαρη, το οποίο σημαίνει ότι αυξάνονται και οι θερμίδες τους.

Ωστόσο, από έρευνες αποδεικνύεται πως τα καλά λιπαρά τα χρειάζεται ο οργανισμός και η κατανάλωση τους βοηθά στο χάσιμο λίπους και κατά συνέπεια και κιλών. Συμπερασματικά, τα χαμηλών λιπαρών προϊόντα και όχι τα άπαχα βοηθούν στη μείωση των παραπάνω κιλών και στο χάσιμο λίπους γύρω από την κοιλιά.

 

Από τη Μαρία Αθ. Ψωμά M.D. Ph.D. DU ιατρό-βιοπαθολόγο Ιατρική της Παχυσαρκίας διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Πανεπιστήμιο Παρισιού VI).

Πηγή: msn

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved