10 συμβουλές ειδικών για να χάνεις κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα

POP UP TEAM
/
15 Μαΐου, 2022

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές των διαιτολόγων για να κάνεις δίαιτα χωρίς να το καταλάβεις.

Μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει εύκολα χωρίς δίαιτα. Δες τα κόλπα διατροφής που συστήνουν οι διαιτολόγοι για να καις θερμίδες και λίπος.

1. Πιες πολύ νερό ή άλλα ροφήματα.

Πριν φας οτιδήποτε, πιες ένα ποτήρι νερό. Οι διαιτολόγοι εξηγούν ότι πολύ συχνά μπερδεύουμε την αίσθηση της πείνας με τη δίψα. Αν δεν σε ικανοποιεί το νερό, δες εδώ τις καλύτερες ιδέες για να φτιάξεις φρουτώδη ice tea.

2. Διάλεξε σωστά τα σνακ σου.

Το τσιμπολόγημα είναι μια συνήθεια, που πρέπει να αναγνωρίσεις για να την αντιμετωπίσεις. Τα σνακ μπροστά στην τηλεόραση είναι ο πιο εύκολος τρόπος να γεμίσεις θερμίδες. Επίλεξε εξαρχής υγιεινά χαμηλά σε θερμίδες σνακ.

3. Απόλαυσε τα αγαπημένα σου φαγητά.

Μην κόψεις από τη διατροφή σου τα αγαπημένα γλυκά / μπισκότα / παγωτά. Δώσε έμφαση στη λέξη ποσότητα και μην αγοράζεις περισσότερα από όσα χρειάζεται. Μη βάζεις τον πειρασμό στο στην κουζίνα σου.

fagitougeia

4. Προτίμησε πολλά μικρά γεύματα.

Οι ερευνητές παχυσαρκίας επισημαίνουν ότι είναι ευκολότερο να μειώσεις τις θερμίδες και να ελέγξεις την όρεξή σου όταν καταναλώνεις 4-5 γεύματα και σνακ την ημέρα. Φρόντισε να απολαύσεις τα περισσότερα νωρίς την ημέρα.

5. Φάε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Είναι πιο χορταστική από τους υδατάνθρακες και νιώθεις κορεσμό για περισσότερη ώρα. Παράλληλα, ενθαρρύνει το κάψιμο του λίπους ενώ διατηρεί τη μυική μάζα. Άπαχο κρέας, φασόλια, αυγά, ξηροί καρποί είναι ιδανικές επιλογές.

6. Βάλε μπαχαρικά.

Οτιδήποτε προσθέτει ένταση στη γεύση του φαγητού, όπως τα μπαχαρικά και οι καυτερές πιπεριές διεγείρει τους γευστικούς σου κάλυκες και σου προσφέρει πιο γρήγορα ικανοποίηση, μειώνοντας έτσι την ποσότητα που θέλεις να φας.

7. Γέμισε την κουζίνα με υγιεινές επιλογές.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους αυτό είναι το μυστικό της δίαιτας: Έτοιμα σνακ ή γρήγορα γεύματα, όπως σαλάτες και φιλέτα κοτόπουλου, θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις να παραγγείλεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα.

8. Λαχανικά αντί για ζυμαρικά.

Τρώγοντας απλώς λιγότερα μακαρόνια ή ψωμί και στη θέση τους βάλεις περισσότερα λαχανικά, μπορείς να κατέβεις ένα νούμερο στα ρούχα σου σε λίγους μήνες, αφού γλιτώνεις περίπου 100-200 θερμίδες σε κάθε γεύμα.

9. Έμφαση στο πρωινό.

Η αποφυγή του θα δημιουργήσει έντονη πείνα αργότερα -καταναλώνεις ενέργεια χωρίς καύσιμο- & θα σε βάλει σε πειρασμό να φας οτιδήποτε σνακ βρεις. Το ιδανικό πρωινό για αδυνάτισμα περιλαμβάνει φυτικές ίνες, φρούτα & γαλακτοκομικά.

10. Βάλε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σου.

Βοηθούν στην πέψη, μειώνουν τη χοληστερίνη και είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Καλές πηγές είναι η βρόμη, τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

Με πληροφοίες από missbloom.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved