Πώς να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν- 6 τρικ που θα σε βοηθήσουν

POP UP TEAM
/
15 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίζεις σχέσεις και να δημιουργείται εμπιστοσύνη;
Mάθαμε τα τρικ.

Aπλά και ξεκάθαρα, πώς μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθούν;

1. Προσπάθησε να γνωρίσεις καλύτερα το συνομιλητή σου

Προσπάθησε να μάθεις τον μάθεις καλύτερα, χωρίς να τον κρίνεις. «Κάνε ερωτήσεις. Άκου, αλλά μην κρίνεις», συμβουλεύει ο Robin Dreeke, επικεφαλής του Προγράμματος Ανάλυσης Συμπεριφοράς του FBI και συγγραφέας του βιβλίου It’s Not All About “Me”: The Top Ten Techniques for Building Quick Rapport with Anyone. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείς με κάποιον. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να καταλάβεις τις ανάγκες, τα όνειρα και τις προσδοκίες του». Μπορείς να δοκιμάσεις την αντιμετώπιση του Dreeke όταν μιλάει για πρώτη φορά με έναν άνθρωπο και αντιλαμβάνεται ότι έχει διαφορετικές απόψεις: «Αυτά που λες είναι πραγματικά ενδιαφέροντα. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ με αυτό τον τρόπο. Βοήθησέ με να καταλάβω. Πώς κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;» Δεν επικρίνεις, δείχνεις ενδιαφέρον.

2. Μπορείς να γίνεις καλύτερη ακροάτρια

Ο κανόνας είναι απλός: Μην σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις, αλλά άκου αυτά που λέει ο συνομιλητής σου. Δείξε περιέργεια και ενδιαφέρον και ζήτησε μάθεις περισσότερα. Αυτό θα χαλαρώσει το συνομιλητή σου και – πού ξέρεις μπορεί αυτά που θα ακούσεις να είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα!

3. Η καλύτερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις

Όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στη ζωή μας και μας αρέσει να μιλάμε γι’ αυτές. Οπότε τώρα έχεις την καλύτερη ερώτηση για να ξεκινήσει μια νέα γνωριμία. «Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζεις στη δουλειά σου; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζεις μεγαλώνοντας μωρά;» Αυτού του είδους οι ερωτήσεις είναι απίστευτα ισχυρές και μπορεί να κάνουν το συνομιλητή σου να ανοιχτεί πολύ εύκολα και να υπάρξει συναισθηματική σύνδεση ανάμεσά σας.

4. Πώς θα κάνεις έναν ξένο να νιώσει άνετα μαζί σου

Το κόλπο που χρησιμοποιεί ο Dreeke: Πες ότι έχεις μόνο ένα λεπτό επειδή μόλις έφευγες. «Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ετοιμάζεσαι να φύγεις, χαλαρώνουν, και είναι πιο εύκολο να τους προσεγγίσεις φιλικά απ’ ότι αν καθίσεις δίπλα τους, υπονοώντας ότι θα μείνεις για πολλή ώρα μαζί τους, γιατί τότε ασυναίσθητα υψώνουν ένα τείχος ανάμεσά σας».

5. Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος για να χτίσεις καλές σχέσεις

Αυτά που λες θα πρέπει να είναι θετικά, χωρίς εγωισμό και επίκριση – και η γλώσσα του σώματος θα πρέπει να ταιριάζει. Τι συστήνει ο ειδικός;

6. Χαμογέλα

Κράτα το σαγόνι χαμηλά
Στρίψε λίγο το κεφάλι στο πλάι
Κράτα το σώμα σου σε γωνία 3/4

Το ήξερες;
Έρευνα νευροεπιστημόνων δείχνει πως ένα χαμόγελο προσφέρει στον εγκέφαλο την ίδια ευχαρίστηση όσο 2.000 μπάρες σοκολάτας ή 25.000 δολάρια!

xamogela

 

Mε πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved