4 καθημερινές συνήθειες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας χωρίς να το καταλάβουμε

POP UP TEAM
/
18 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι άνθρωποι πολλές φορές μπορούν να διαισθανθούν τον κίνδυνο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να να προβλέψει όλες τις καταστάσεις, όπως άλλωστε και εσύ, ειδικά με τα πράγματα που κάνεις κάθε μέρα πιστεύοντας ότι είναι αβλαβή. Για παράδειγμα το να κάθεσαι όλη την ημέρα στο κινητό σου, ειδικά τώρα στην καραντίνα.

Εμείς εντοπίσαμε 5 πράγματα που ίσως κάνεις κάθε μέρα και μπορεί να βάζουν την υγεία σου σε κίνδυνο και σε συμβουλεύουμε να προσέχεις. Ιδού:

1. Πίνεις από πλαστικά μπουκάλια

Τα μικροπλαστικά (μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικών) μπορούν να βρεθούν σε μεγάλο αριθμό μέσα στα πλαστικά μπουκάλια. Αυτά λοιπόν απειλούν την ανθρώπινη υγεία. Τα συστατικά αυτά που βρίσκονται στα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητα, να αυξήσουν το σωματικό λίπος, να επηρεάσουν αρνητικά το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, να επηρεάσουν την ανάπτυξη των αρσενικών γεννητικών οργάνων, να ενθαρρύνουν την παιδική παχυσαρκία και να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτά τα μπουκάλια είναι ακόμη πιο επιβλαβή για τα παιδιά.

2. Κάνεις πολύ συχνά στεγνό καθάρισμα στα ρούχα σου

Ο στεγνός καθαρισμός είναι μια χημική διαδικασία. Πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται όταν καθαρίζονται τα ρούχα και ορισμένες μπορούν να κολλήσουν στα υφάσματα. Όταν εισπνέεις αυτές τις χημικές ουσίες, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσεις αναπνευστικά και οφθαλμικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ζάλη και προβλήματα όρασης.

3. Κρατάς το φτέρνισμα σου

Ποτέ δεν πρέπει να κρατάς το φτέρνισμα. Εάν το κρατάς, υπάρχει μια πιθανότητα να πάθεις ρήξη τυμπάνου με τον αέρα που φτάνει στα αυτιά σου. Ο έλεγχος του φτερνίσματος μπορεί επίσης να σπάσει τα αιμοφόρα αγγεία των ματιών σου και της μύτης.

4. Σπας τα σπυράκια σου

Πρώτα απ ‘όλα, με το να σπας τα σπυράκια σου μπορεί να τα κάνεις χειρότερα όπως να αφήσεις σημάδια, οπότε αυτό που κάνεις δεν βοηθά καθόλου. Υπάρχει μια περιοχή του προσώπου γνωστή ως το «τρίγωνο του θανάτου» που έχει άμεση σύνδεση με τον εγκέφαλο και αν προκληθεί λοίμωξη εκεί προσπαθώντας να σπάσεις τα σπυράκια σου, θα μπορούσε εύκολα να φτάσει στο νευρικό σύστημα και να προκαλέσει επιπλοκές στην όραση, παράλυση, μηνιγγίτιδα και στις χειρότερες περιπτώσεις ακόμα και θάνατο. Εάν αισθάνεσαι την επιθυμία να σπάσεις ένα σπυράκι, απλά παίξε με ένα μπαλάκι anti-stress και η επιθυμία θα εξαφανιστεί.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved