Μυστικά για καθαρό σπίτι: 8 φυσικά καθαριστικά με εξαιρετικά αποτελέσματα

POP UP TEAM
/
17 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Καθημερινά αντικείμενα που δεν φαντάζεσαι καν ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν φυσικά καθαριστικά, κι όμως έχουν απίστευτα αποτελέσματα!

Θέλεις να καθαρίσεις το σπίτι, τα σκεύη, τα χαλιά ή ακόμη και τα χέρια σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος απορρυπαντικού; Δοκίμασε τις εναλλακτικές χρήσεις αυτών των πολύ συνηθισμένων καθημερινών αντικειμένων τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις και σαν φυσικά καθαριστικά.

1. Λευκό ψωμί και κέτσαπ

-Χρησιμοποίησε λευκό ψωμί για να ξεσκονίσεις ένα παλιό πίνακα: Πέρνα ταμποναριστά μια φέτα λευκού ψωμιού επάνω από την επιφάνεια για να μαζέψεις τυχόν σκόνη και λιπαρότητα.
-Χρησιμοποίησε κέτσαπ για: Να αφαιρέσεις το γάριασμα στα χάλκινα μπρούτζινα σκεύη. Ρίξε κέτσαπ σε μια υφασμάτινη πετσέτα και τρίψε κατσαρόλες και σκεύη.

2. Βρώμη

-Χρησιμοποίησέ τη για να τρίψεις πολύ βρώμικα χέρια. Φτιάξε μια παχιά πάστα από βρώμη και νερό· ξέπλυνε καλά.

3. Ρύζι

-Χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις το εσωτερικό ενός βάζου ή ενός μπουκαλιού με λεπτό λαιμό. Γέμισε τα τρία τέταρτα του σκεύους με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ωμό ρύζι. Κλείσε με το χέρι σου το άνοιγμα, ανακίνησε με δύναμη και ξέπλυνε.

4. Τσάι

-Χρησιμοποίησέ το για να τρίψεις σκουριασμένα εργαλεία κήπου. Βράσε μερικά φλιτζάνια δυνατό μαύρο τσάι. Όταν κρυώσει, ρίξε το σε έναν κουβά. Μούλιασε τα εργαλεία για μερικές ώρες. Σκούπισε κάθε ένα με ένα ύφασμα. (Φόρεσε πλαστικά γάντια διαφορετικά θα λεκιαστούν τα χέρια σου.)

5. Γλυκερίνη

-Χρησιμοποίησέ τη για να απομακρύνεις σταγόνες λιωμένου κεριού από κηροπήγια. Βγάλε όσο κερί μπορείς, μετά ύγρανε ένα βαμβάκι με γλυκερίνη και τρίψε μέχρι να καθαρίσει.

6. Αναψυκτικό σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

-Χρησιμοποίησε αναψυκτικό σόδα για να γυαλίσεις έναν γραντζουνισμένο ανοξείδωτο νεροχύτη. Γυάλισέ τον με ένα πανί μουσκεμένο με σόδα και μετά στέγνωσέ τον με ένα άλλο καθαρό πανί.

-Χρησιμοποίησε υπεροξείδιο του υδρογόνου για: Να απολυμάνεις ένα πληκτρολόγιο. Βύθισε ένα κομμάτι βαμβάκι σε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να καθαρίσεις τις εσοχές και τις χαραμάδες.

7. Άμυλο καλαμποκιού

-Χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις λιπαρούς λεκέδες σε χαλιά. Ρίξε άμυλο καλαμποκιού επάνω στους λεκέδες και άφησέ το για 15 με 30 λεπτά. Μετά σκούπισέ το με την ηλεκτρική σκούπα.

8. Μπλε οινόπνευμα

-Χρησιμοποίησέ το για να σβήσεις σημάδια από μαρκαδόρους από γυαλισμένα ξύλινα πατώματα ή πάγκους από συμπαγής επιφάνειες. Βρέξε με μπλε οινόπνευμα ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψε με αυτό τα σημάδια.

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved