Μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο τα αυγά που σου περίσσεψαν μετά το Πάσχα, με αυτό το λαχταριστό ανοιχτό σάντουιτς που σερβίρεται και σαν brunch.
Aκόμα κι αν περισσέψουν κάποια αυγά μετά το Πάσχα, σίγουρα χαμένα δεν θα πάνε. Μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο και με αυτό τον τρόπο και τα αυγά δεν θα πάνε χαμένα και εσύ θα έχεις έτοιμα γεύματα για εσένα και την οικογένειά σου.
Συστατικά για ένα σάντουιτς
1 χοντρή φέτα μαύρο ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο
1/2 αβοκάντο ώριμο, σε λεπτές φέτες
1 αβγό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
½ κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε καλά το τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό. Μαρινάρετε με αλάτι και λεμόνι το αβοκάντο.
Φρυγανίζετε το ψωμί. Το αλείφετε με το τυρί και από πάνω βάζετε το αβοκάντο και το αβγό. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τον κολοκυθόσπορο ή τον ηλιόσπορο και σερβίρετε.