Μύθοι και αλήθειες για τα ασέξουαλ άτομα

POP UP TEAM
/
22 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ασέξουαλ. Ένας σεξουαλικός προσδιορισμός που πολλοί δεν δέχονται. Στο μυαλό ενός ανθρώπου οι ασέξουαλ δεν κάνουν σεξ και δεν έχουν καν όρεξη γι αυτό. Πολλοί απλά έχουν κατατάξει τους ασέξουαλ στη σφαίρα της φαντασίας καθώς δεν πιστεύουν πως υπάρχουν τέτοια άτομα σε μια κοινωνία γεμάτη sexiness.

Τι ισχύει όμως και τι δεν ισχύει για τους ασέξουαλ;

Ασέξουαλ όμως, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Μάθε εδώ τα 5 πιο βασικά πράγματα για την ασεξουαλικότητα:

  1. Οι ασεξουαλικοί άνθρωποι μπορούν να βιώσουν έλξη

Η ασεξουαλικότητα γενικά ορίζεται ως το να μην βιώνεις σεξουαλική έλξη ή να μην τη βιώνεις συχνά. Αλλά μερικοί ασεξουαλικοί άνθρωποι βιώνουν σεξουαλική έλξη μερικές φορές ή υπό ορισμένες συνθήκες. Μιλάμε για ένα φάσμα δηλαδή, όπως για πολλά πράγματα.

  1. Μπορείς να είσαι ασέξουαλ και να απολαμβάνεις το σεξ

Η έλξη και το σεξ δεν πρέπει απαραίτητα να πάνε μαζί. Μπορεί κάποιος να κάνει σεξ και να το απολαμβάνει χωρίς να αισθάνεται έλξη. Μερικοί ασεξουαλικοί πάλι απολαμβάνουν και θέλουν να κάνουν σεξ, με συγκεκριμένο τρόπο ή με συγκεκριμένους μόνο ανθρώπους και άλλοι απωθούνται από οτιδήποτε σεξουαλικής φύσης. Και εδώ μιλάμε για ένα ευρύ φάσμα.

  1. Μπορείς να αυνανίζεσαι

Μερικοί ασεξουαλικοί αυνανίζονται και άλλοι όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αυνανίζεσαι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με τη σεξουαλική έλξη προς ένα άλλο άτομο. Όπως, για παράδειγμα για τη μείωση του άγχους, για να κοιμηθείς καλύτερα ή απλώς επειδή αισθάνεσαι καλά.

  1. Τα ασέξουαλ άτομα μπορούν να ερωτευτούν

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι έλξης. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη και η ρομαντική έλξη είναι ξεχωριστές ανάγκες, επομένως, ενώ μπορεί να μην βιώνουν σεξουαλική έλξη, μπορεί να έχουν την επιθυμία να είναι σε μια ρομαντική σχέση με κάποιον.

  1. Τα ασέξουαλ άτομα μπορεί να έχουν ευτυχισμένες σχέσεις

Υπάρχουν τόσα πολλά που κάνουν μια σχέση υγιή και ευτυχισμένη. Και αυτό που χρειάζεται κάθε άτομο από μια σχέση είναι διαφορετικό. Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική έλξη απλώς δεν είναι μέρος της. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν κάποιον άλλο και να έχουν μια ικανοποιητική σχέση μαζί του.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved