4 οφέλη που θα σου προσφέρει το κρύο ντους

POP UP TEAM
/
7 Μαΐου, 2020

Μετά από αυτό το κείμενο δεν θα ξανανοίξεις θερμοσίφωνα!

Το ντουζάκι είναι ωραίο πράγμα και πόσο μάλλον όταν είναι πρωινό. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Αν ωστόσο είσαι από εκείνους που γουστάρουν κάργα το ζεστό νερό, σου έχουμε νέα: τα οφέλη του κρύου ντους είναι περισσότερα.

Διάβασε 4 πράγματα που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι κάνει το κρύο ντους και δεν θα ξανανοίξεις ποτέ τον θερμοσίφωνα.

1. Μειώνει το στρες
Κάθε φορά που άκουγες την ατάκα «κάνε ένα κρύο ντους να ηρεμήσεις» φαίνεται πως έκρυβε μία αλήθεια. Γιατί το κρύο ντους έχει λόγο που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Κατεβάζει τα επίπεδα του ουρικού οξέος και παράλληλα αυξάνει την ροή της γλουταθειόνης στο αίμα σου – βασικές λειτουργίες που θα ρίξουν το στρες στα Τάρταρα.

2. Προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά
Κάθε φορά που κάνεις καυτό ντους, έχε στο νου σου πως είναι στην ουσία το κρύο νερό που κάνει την δουλειά. Σφίγγει το δέρμα και το αναγκάζει να μην χάνει τα φυσικά του έλαια. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σου. Οπότε κράτα φυσιολογική την θερμοκρασία χωρίς να το κάνεις χαμάμ.

3. Ανεβάζει την τεστοστερόνη
Όταν το δέρμα σου τσιτώνει έξω στο κρύο, είναι ακριβώς από αυτόν τον λόγο. Επειδή ανεβαίνει η τεστοστερόνη σου. Ο οργανισμός το κάνει ως αντίδραση για να ζεσταθεί, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει παράλληλα και η όρεξη για σεξ. Οπότε κάτω από το ντους μπορούν να συμβούν πολλά…

 4. Εντείνει το ανοσοποιητικό
Όχι δεν λέμε υπερβολές. Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Οξφόρδης έδειξε ότι όσοι κάνουν συχνά κρύα ντους, δυναμώνουν τα λευκά τους αιμοσφαίρια πολεμώντας διάφορους ιούς και παθήσεις. Η έρευνα στηρίζεται στο ότι κατά την διάρκεια που ρέει πάνω μας το κρύο νεράκι, ο οργανισμός μεταβολίζει γρηγορότερα και φροντίζει να κρατάει σε εγρήγορση το αμυντικό μας σύστημα. Όχι και άσχημα ε;

 

Με πληροφορίες από The ratpack

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved