Κυτταρίτιδα: 8 τροφές που βοηθούν στη μείωσή της

POP UP TEAM
/
9 Μαΐου, 2020

Γιατί ναι, η διατροφή μας παίζει και σε αυτό το σημείο τον ρόλο της. Δεν αρκεί, βέβαια. Να το θυμάσαι! 

Μερικές τροφές μπορούν να συμβάλουν αν όχι στην εξαφάνιση, τουλάχιστον στη μείωση της. Αρκεί φυσικά να συνδυάζεις το μενού «κατά της κυτταρίτιδας» με την άσκηση και γενικά με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Ποιες τροφές μειώνουν την κυτταρίτιδα και υπάρχουν τέτοιες; Ναι, και οι κορυφαίες επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι οι παρακάτω.

Κόκκινα, μπλε και μοβ φρούτα: Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που θεωρούνται υπεύθυνες για τη «σκλήρυνση» των ιστών του δέρματος.

Λιπαρά ψάρια: Τα Ω-3 λιπαρά οξέα τους βελτιώνουν την κυκλοφορία και ενισχύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Μπρόκολο: Ένα από τα συστατικά του, το άλφα-λιποϊκό οξύ, προλαμβάνει τη «σκλήρυνση» του κολλαγόνου η οποία οδηγεί στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Ανανάς και παπάγια: Κάποια ένζυμά τους συνεισφέρουν στην εξουδετέρωση πρωτεϊνών που συσσωρεύονται γύρω από τους ιστούς του δέρματος.

Μαύρη σοκολάτα: Το βασικό συστατικό της, το κακάο, βοηθά στην τόνωση της επιδερμίδας.

Αβγό: Έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα, χάρη στη λεκιθίνη. Πρόκειται για ουσία γνωστή για τη δράση της στην επανόρθωση και γενικά τη «συντήρηση» των ιστών της επιδερμίδας.

Μάνγκο και καρότο: Είναι από τις καλύτερες πηγές βήτα-καροτενίου, το οποίο ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Νερό: Όσο περισσότερη ποσότητά του θα μπαίνει στο σώμα σου τόσο λιγότερη θα «συσσωρεύεται» κατόπιν στους ιστούς του.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved