Ghosting: «Και τώρα; Τι γίνεται τώρα;»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
22 Οκτωβρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

«Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα» που έλεγε και ο Καρράς.

Σε κυνηγούσε; Ναι. Μιλούσατε κάθε μέρα; Αμέ! Σε ghoσταρε; Βεβαίως! Κι αυτό πάνω κάτω περιγράφει την dating κατάσταση το 2024 κυρίες και κύριοι. Και τώρα που πλησιάζει το Halloween και βγαίνουν τα φαντάσματα είπαμε να ασχοληθούμε με τα φαντάσματα αυτών που λέγαμε ότι έχουν potentials.

Πέρα από την πλάκα, το ghosting είναι μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις σε μια σχέση, ειδικά αν είχατε αρχίσει να δημιουργείτε οικειότητα. Το χειρότερο είναι ότι ενώ εσύ νιώθεις ανασφάλεια και αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά, αυτός που κάποτε σε «κυνηγούσε» έχει απλώς εξαφανιστεί. Βάζεις που λες πράγματα με το μυαλό σου «μπορεί να του έτυχε το ένα το άλλο», «μπορεί να έκανα κάτι λάθος» και άλλα τέτοια. Σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Απλώς οι περισσότεροι δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον άλλον και προτιμούμε να κόψουμε επαφή γιατί είναι πιο εύκολο. Μην απελπίζεσαι όμως. Μπορεί να μην μπορείς να ελέγξεις τις πράξεις κανενός όμως μπορείς να ελέγξεις τις δικές σου. Πάρε χαρτί και μολύβι:

  1. Πάρε μια στιγμή να το επεξεργαστείς

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις μπερδεμέν@, απογοητευμέν@ και πληγωμέν@. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να περάσεις γρήγορα από αυτό το συναίσθημα. Η σιωπή του ατόμου που σου άρεσε μπορεί να φέρει στην επιφάνεια πολλές σκέψεις και ανασφάλειες, όμως είναι σημαντικό να μην πάρεις αμέσως τα πράγματα προσωπικά.

  1. Αναγνώρισε ότι το ghosting μιλάει για αυτόν, όχι για σένα

Όταν κάποιος κάνει ghosting, δείχνει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις με ώριμο και ανοιχτό τρόπο. Αντί να βλέπεις το ghosting ως ένδειξη της αξίας σου, προσπάθησε να το δεις ως αντανάκλαση της συναισθηματικής ανωριμότητας του άλλου.

  1. Μην τον κυνηγάς

Όσο δελεαστικό και αν είναι να του στείλεις πολλά μηνύματα ή ένα κατεβατό ή να τον καλέσεις για να καταλάβεις τι συμβαίνει, αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν κάποιος επιλέγει να διακόψει την επικοινωνία χωρίς εξήγηση, είναι πολύ πιθανό να μην ενδιαφέρεται για ανοιχτό διάλογο ή ειλικρινείς απαντήσεις.

  1. Αξιολόγησε τη σχέση

Σκέψου πώς αισθανόσουν πραγματικά σε αυτή τη σύνδεση. Μήπως υπήρχαν σημάδια που αγνόησες επειδή σου άρεσε η ιδέα του «κυνηγιού»; Ορισμένοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη διαδικασία της κατάκτησης, αλλά δεν μπορούν να διατηρήσουν την ίδια ενέργεια όταν η σχέση γίνεται πιο σοβαρή. Η εξαφάνισή του ίσως αποκαλύπτει ότι δεν ήταν έτοιμ@ ή δεν είχε την πρόθεση να επενδύσει πραγματικά.

  1. Μην ψάχνεις δικαιολογίες για κανένα

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να φαντάζεσαι διάφορες καταστάσεις που εμπόδισαν κάποιον να επικοινωνήσει (π.χ., είναι πολύ απασχολημέν@, πέρασε κάτι σοβαρό, του πιάστηκε ο… το χέρι, ΤΟ ΧΈΡΙ κ.λπ.). Όμως, αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει, έστω και για να πει ότι χρειάζεται χρόνο. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να βασιστεί σε υποθέσεις ή να δικαιολογήσει την έλλειψη σεβασμού.

  1. Δώσε χώρο στον εαυτό σου να προχωρήσει

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, δώσε προτεραιότητα στην ευημερία σου. Αν επικεντρωθείς στο τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, θα παγιδευτείς σε έναν κύκλο αυτοκριτικής. Θυμήσου ότι το ghosting είναι δική του επιλογή και όχι απόρροια της αξίας σου ως ατόμου.

  1. Άνοιξε τον δρόμο για νέα εμπειρία

Το ghosting μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό, αλλά είναι και μια ευκαιρία να επαναξιολογήσεις τι πραγματικά αναζητάς σε μια σχέση. Σκέψου τι είδους σύντροφο θέλεις και ποια χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για να νιώθεις ευτυχισμέν@ και ασφαλής. Άφησε χώρο στη ζωή σου για ανθρώπους που θα σου φερθούν με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Με λίγα λόγια το ghosting είναι δυσάρεστο, σε αφήνει ξεκρέμαστο και με ένα σφίξιμο στο στομάχι. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να σου περάσει και κυρίως μη χάσεις τον χρόνο σου να δεις τι πήγε στραβά. Εστίασε σε εσένα, σε αυτό που εσύ αποζητάς από μια σχέση και κυρίως βασίσου στην αμοιβαιότητα, τον σεβασμό και άσε τα φαντάσματα για το νεκροταφείο.

Xxx

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας