Απότομη αύξηση του βάρους: 5 πιθανές αιτίες

POP UP TEAM
/
4 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μέρα με την ημέρα το βάρος σας μπορεί να παρουσιάζει απόκλιση έως και 2,5 κιλά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κάνετε δίαιτα.

Παράγοντες φαινομενικά ασήμαντοι, όπως η ώρα της ημέρας ή ο εμμηνορροϊκός κύκλος, μπορούν να επηρεάσουν τους αριθμούς που βλέπετε στη ζυγαριά.

Δείτε παρακάτω τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος σας:

1. Καταπόνηση μυών λόγω έντονης προπόνησης: Εάν αθλείστε συστηματικά, το σώμα σας αρχίζει να αποθηκεύει γλυκογόνο. Το γλυκογόνο βρίσκεται στο νερό και προσδένεται σε αυτό κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που απελευθερώνει ενέργεια για να λειτουργήσουν οι μυς σας. Το επιπλέον νερό στους μυς μπορεί επίσης να προσθέσει μερικά κιλά στη ζυγαριά.

2. Εμμηνόρροια: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρετε 1,5-2 κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τα κιλά αυτά θα φύγουν όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα της περιόδου. Κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου, λαμβάνουν χώρα διάφορες διεργασίες στο σώμα, όπως ορμονικές αλλαγές, φούσκωμα και μείωση των επιπέδων μαγνησίου.

3. Φάγατε περισσότερο απ’ όσο συνήθως: Μετά το φαγητό χρειάζονται 6-8 ώρες για να περάσει η τροφή από το στομάχι και το λεπτό έντερο και 36 ώρες για να αποβληθεί μέσω του ορθού. Συνολικά, η όλη διαδικασία από τη στιγμή που θα καταπιείτε το φαγητό μέχρι να αποβληθεί από το σώμα χρειάζεται 2-5 μέρες. Εάν πριν λίγες μέρες φάγατε πολύ, η ένδειξη στη ζυγαριά θα είναι μεγαλύτερη.

4. Φάγατε πολύ αλάτι: Όταν τρώτε αλμυρά φαγητά, το σώμα συγκρατεί νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά, τα οποία φιλτράρουν τα απόβλητα από το αίμα, διατηρούν μια συγκεκριμένη αναλογία ηλεκτρολυτών, όπως νάτριο προς κάλιο και νάτριο προς νερό.

5. Ζυγίζεστε διαφορετικές ώρες: Συνήθως το πρωί ζυγίζουμε λιγότερο απ’ ότι το απόγευμα. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα αποβάλλει άτομα άνθρακα μέσω της αναπνοής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα ιδρώνει και χάνει υγρά, κάτι που επίσης μειώνει το βάρος.

 

Πηγή: Bright Side, onmed.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved