Τι να φάω στην παραλία; Τα καλύτερα σνακ για επίπεδη κοιλιά που δεν φουσκώνουν

POP UP TEAM
/
16 Ιουνίου, 2020

Καταρχήν δεν είναι ανάγκη να μείνεις νηστική, σκέψου ότι τις περισσότερες φορές που πεινάς πολύ, η κοιλιά σου προκαλεί από μόνη της τυμπανισμό. Μην κάνεις αυτό το λάθος πριν βγεις στην παραλία. Κατανάλωσε τα γεύματα σου φυσιολογικά και μείνε περίπου τρεις ώρες νηστική πριν πέσεις στο νερό, γιατί ως γνωστόν δεν βουτάμε ποτέ με γεμάτο στομάχι.

Μην καταναλώνεις λίγες ώρες πριν την παραλία φρούτα πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να φουσκώσεις, με αποτέλεσμα το παροδικό πρήξιμο να φανεί την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Σνακ στην παραλία: Τι να προτιμήσεις:
Η αλήθεια είναι ότι ένας συνδυασμός γιαουρτιού, με λίγους ξηρούς καρπούς και 1 μπανάνα, θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς κορεσμό και είναι και ένα γεύμα αργής αποδέσμευσης που θα σε βοηθήσει να μην πεινάσεις άμεσα στην παραλία.

Κανόνισε και τις ημέρες που περνάς στην παραλία να έχεις πρόγραμμα στο φαγητό σου. Όπως έχεις καταλάβει και εσύ, το θέμα της διατροφής για ένα υγιές σώμα, δεν είναι απλά η τήρηση μιας ημέρας προγράμματος, αλλά η συνεχή προσπάθεια για πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων στην σωστή ποσότητα.

Έτσι μην ξεχνάς τον κανόνα αυτό στην παραλία, με την δικαιολογία «τι να φάω τώρα»;

Πέραν του ότι όλα τα beach bar πλέον είναι εξοπλισμένα με σαλάτες και φρουτοσαλάτες, υπάρχουν και άλλες ελαφριές επιλογές όπως ένα τοστ ή μια μπάρα δημητριακών που είναι εύκολο να έχεις και μαζί σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να μην χάσεις το πρόγραμμα της καθημερινότητας σου στην παραλία και ταυτόχρονα θα σε κρατήσει όσο πρέπει χορτάτη, για να μπορείς σε εύλογο χρόνο να ξαναβουτήξεις στην θάλασσα.

Σημαντικό είναι να μην καταναλώσεις τροφές πλούσιες σε θερμίδες και φτωχές σε θρεπτικά συστατικά όπως burger ή club sandwich αλλά καλύτερα να προτιμήσεις μια μεσογειακή μπαγκέτα.

Τέλος, μην ξεχνάς να καταναλώνεις έστω και ένα μικρό σνακ, όπως ένα φρούτο κάθε τρεις ώρες. Αυτό θα σε βοηθήσει να πεινάς λιγότερο όταν έρθει η ώρα για το κύριο γεύμα της ημέρας, με αποτέλεσμα να μπορείς να ελέγξεις το τι θα φας και το πόσο θα φας.

 

Mε πληροφορίες από shape- Ανδρονίκη Πάντα, διατροφολόγος

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved