Το μυστικό για νεανικό δέρμα- Οι 2 τροφές που γερνάνε την επιδερμίδα

POP UP TEAM
/
5 Ιουνίου, 2021

Το μυστικό για να μείνεις νέα για πάντα ξεκινά εκ των έσω. Κυριολεκτικά.

Σίγουρα θα το έχεις ακούσει ξανά: Η ποιότητα (άρα και η νεανικότητα) της επιδερμίδας σου ξεκινά εκ των έσω. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για διατροφή, είναι ξεκάθαρο πως αυτό που δίνεις στο σώμα σου θα στο… επιστρέψει πίσω. Τι πρέπει, λοιπόν, να αποφύγεις για να διατηρήσεις τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου;

Απόφυγε: Τη ζάχαρη και τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια

Κάθε φορά που καταναλώνεις ζάχαρη επιδεινώνεται η ακμή, δημιουργούνται ρυτίδες στην επιδερμίδα σου και μειώνεται η ελαστικότητά της. Έτσι, οι επιστήμονες προτείνουν μέλι, σιρόπι σφενδάμνου ή στέβια.
Δεύτερος εφιάλτης είναι τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, γνωστά και ως τρανς-λιπαρά οξέα. Πέρα από το κύριο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία σου (σχετίζονται με εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος), αυτά τα τοξικά παράγωγα των ελαίων που καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες γερνούν ταχύτερα το δέρμα σου, ενώ κατηγορούνται και για πλήθος άλλων δερματικών ασθενειών.

Έλεγξε: Πριν βγεις από το σπίτι

Κατ’ αρχάς, μην ξεκινάς ποτέ από το σπίτι σου το πρωί χωρίς να έχεις φορέσει αντηλιακό στο πρόσωπό σου. Επίσης, τώρα είναι η εποχή που αρχίζει να διαταράσσεται η μελανίνη της επιδερμίδας.
Για να προστατέψεις το δέρμα σου, πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με άφθονη βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και δρα ως φυσικό λευκαντικό.
Αναζήτησε αντηλιακές κρέμες οι οποίες προορίζονται για την πόλη. Οι συγκεκριμένες παντρεύουν τις αντιγηραντικές ιδιότητες με υψηλό SPF και φίλτρα ευρέως φάσματος που προλαμβάνουν το σχηματισμό ρυτίδων και κηλίδων.

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved