Street Food: Ποια είναι τα πιο διάσημα street food παγκοσμίως;

POP UP TEAM
/
23 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Συχνά τα ταξίδια στο εξωτερικό συνδέονται με νέες γεύσεις των τοπικών παραδοσιακών φαγητών της κάθε χώρας. Το street food αποτελεί χαρακτηριστικό της κουζίνας κάθε λαού. Γι’ αυτό, όποιος επισκέπτεται μια χώρα δεν θα πρέπει να παραλείπει μια δοκιμή από το τοπικό street food, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της χώρας που επισκέφθηκε. Σήμερα, οι περισσότερες χώρες έχουν το δικό τους street food. Παρακάτω παραθέτουμε τα πιο διάσημα streed food παγκοσμίως.

• Τάκος-Μεξικό: Αποτελείται από πίτα-τορτίγια, με διάφορες ποικιλίες γέμισης, όπως μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, θαλασσινά, κ.λπ. Ενδεικτικά 100g τάκος με χοιρινό περιέχουν Περίπου 250kcal, 12g λιπαρά
• Φαλάφελ-Μέση Ανατολή: ~230kcal, 13g υδατανθράκων, 17g λίπους ανά 100g. Πρόκειται για ρεβυθοκεφτέδες με βότανα και μπαχαρικά, συνήθως σε αραβική πίτα.
• Χοτ Ντογκ-ΗΠΑ: 1 χοντ ντογκ περιέχει περίπου 250kcal, 23g λίπους. Ίσως είναι το πιο γνωστό Αμερικάνικο street food, που έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως.
• Currywurst-Γερμανία: Πρόκειται για τηγανητό χοιρινό λουκάνικο με καυτερή σάλτσα. Στα 100g Currywurst περιέχονται 251kcal, 20g λίπους, 19gπρωτεΐνης
• Πίτσα-Ιταλία: Είναι ένα πολύ γνωστό φαγητό που το συναντάμε και σε πολλές άλλες χώρες (1 κομμάτι πίτσα έχει 180 kcal, 45g υδατάνθρακες, 7g λίπος) Στην Ιταλία εκτός από την πίτσα παραδοσιακά street food είναι και οι panelle (τηγανίτες με ρεβυθάλευρο) και η piadina romagnola (αραβική πίτα).
Fish and Chips-Αγγλία: Πρόκειται για τηγανητό ψάρι που παραδοσιακά είναι μπακαλιάρος, με πατάτες τυλιγμένα σε χαρτί εφημερίδας. Μία μερίδα περιέχει περιπου 600kcal, 25g λίπους
• Κρέπες–Γαλλία: Είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό που μπορεί να γεμιστεί με διάφορα γλυκά ή αλμυρά υλικά. Ενδεικτικά, 1 κρέπα με τυρί έχει 140 kcal, 18g υδατανθράκων, 4g λίπους και 8g πρωτεΐνης.
Επίσης, στη Γαλλία υπάρχουν και άλλα street food, όπως η γαλλική μπαγκέτα με βούτυρο και ζαμπόν
• Bifana-Πορτογαλία: Πρόκειται για ένα είδος σάντουιτς με χοιρινό, σκόρδο, διάφορα μπαχαρικά και κρασί. (214kcal, 45g υδατανθράκων, 7g λίπους, 26g πρωτεΐνης)

Στην Αθήνα μπορούμε να βρούμε το πιο διάσημο και αγαπημένο ελληνικό street food, το σουβλάκι (~500kcal, 20g λίπους /σουβλάκι).
Επίσης, στην Αθήνα μπορούμε να απολαύσουμε φαλάφελ, τάκος, piadina, πιτσα, κρουασάν και κρέπες, χοντ ντογκ και doner kebab.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου- MSc Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved