H επιστήμη μίλησε: Tο είδος του σεξ που καταπολεμά την αϋπνία

POP UP TEAM
/
24 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Για όσους υποφέρουν από αϋπνίες και έλλειψη οργάνωσης στη σεξουαλική τους ζωής μόλις δόθηκε η απάντηση!

Αν υποφέρετε από αϋπνίες και παράλληλα έχετε χάσει το timing της σεξουαλικής σας ζωής, αν είστε από εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που το να στριφογυρίζουν στο κρεβάτι τους για ένα δίωρο μέχρι επιτέλους να τους πάρει ο ύπνος, η επιστήμη μόλις αποφάνθηκε και έδωσε τη λύση και στα δύο προβλήματα.

 Το είδος του σεξ που καταπολεμά την αϋπνία και τον εκνευρισμό και ταυτόχρονα οργανώνει με τον πιο ομαλό τρόπο τη σεξουαλική σας ζωή -κοινώς, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε ραντεβού με τον παρτενέρ σας για να βρεθείτε επιτέλους στο κρεβάτι- είναι ακριβώς η ώρα πριν τον ύπνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Central Queensland University στην Αυστραλία και σχετική έρευνα που εκπόνησε η ερευνήτρια συμπεριφορών ύπνου, Michele Lastella, τα δύο τρίτα των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα, ποιοτικότερα και κυρίως ευκολότερα, όταν του ύπνου έχει προηγηθεί οργασμός. Η Lastella για την έρευνα της έκανε συνεντεύξεις με 460 ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών, για να διαπιστώσει ότι όσοι δεν είχαν εμφανίσει ποτέ ή έστω σπάνια διαταραχές ύπνου, ήταν όσοι επέλεγαν να κάνουν σεξ, λίγο πριν κοιμηθούν.

 Ως ρουτίνα, μπορεί να μη λέει πολλά ή να απογοητεύει για την έλλειψη αυθορμητισμού, που όπως και να ‘χει χρειάζεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αλλά αποδεικνύεται ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της αϋπνίας -κυρίως, λόγω των ενδορφινών που η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει στο ανθρώπινο σώμα- και οργάνωσης της σεξουαλικής ζωής.

ipnos2se

Βάσει της έρευνας, τα 2/3 των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν παραδέχθηκαν ότι κοιμούνται καλύτερα, όταν του ύπνου έχει προηγηθεί σεξ.

«Η θεωρία μας βασίζεται στο ότι μετά από τη σεξουαλική επαφή και την επίτευξη οργασμού, το ανθρώπινο σώμα εκλύει την ορμόνη οκυτοκίνη -γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας και του αισθήματος πληρότητας- η οποία δρα ως φυσικό ηρεμιστικό μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να αποκοιμηθεί», εξηγεί η Lastella.

 Η ίδια συνιστά το να αφιερώνει κανείς περισσότερο χρόνο, όχι μόνο για σεξ, αλλά για αγκαλιές, χάδια και γενικώς ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό του, καθώς αποδεδειγμένα πλέον αυτού του είδους οι επαφές χαλαρώνουν το σώμα, καταστέλλουν φυσικά το άγχος και δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας και της ησυχίας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να αποκοιμηθεί.

 Για τον ίδιο λόγο εξηγεί ότι τα κινητά, με τον φωτισμό που καταστρέφουν το σκοτάδι του υπνοδωματίου και ενεργοποιούν στο μάξιμουμ τις εγκεφαλικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προσοχή και την εστίαση, πρέπει να μένουν όχι απλώς μακριά από το κρεβάτι, αλλά αν  είναι δυνατόν μακριά και από την κρεβατοκάμαρα. Και φυσικά, η επιστήμονας δεν είναι η μόνη που επισημαίνει τις βλαβερές συνέπειες της χρήσης κινητού στον ύπνο και τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

 Ήδη από το 2016, έρευνες τονίζουν το πώς η χρήση κινητών επηρεάζει τις λειτουργίες ύπνου και σκοτώνει τη σεξουαλική και εν γένει τη συντροφική ζωή των ζευγαριών.

 

Mε πληροφορίες από lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved