Σαλάτα με φασόλια, κοτόπουλο, αβοκάντο, καλαμπόκι και τσιπς τορτίγιας!

Τα όσπρια είναι γνωστά για την υψηλή διατροφική τους αξία, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελούν σημαντική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και βιταμινών. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να παραλείπουμε τα όσπρια από τη διατροφή μας ούτε το καλοκαίρι. Ένας απολαυστικός τρόπος για να τα απολαύσουμε και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι προσθέτοντάς τα σε σαλάτα. Η παρακάτω συνταγή με φασόλια και καλαμπόκι, εκτός από πολύ θρεπτική και νόστιμη, είναι ιδανική για αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

• 200γρ μαύρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
• 200γρ καλαμπόκι, βρασμένο και στραγγισμένο
• 500γρ κοτόπουλο φιλέτο ψημένο και κομμένο σε μπουκιές
• 1 φλιτζ. τσιπς τορτίγιας (2 τορτίγιες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο)
• 2 φλιτζ. μαρούλι
• 1 φλιτζ. ντομάτα κομμένη
• ¾ φλιτζ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1/3 φλιτζ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Για το dressing:

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. χυμό από λεμόνι
• 1 κ.σ. μηλόξυδο
• 1 κ.γ. μέλι
• 1 κ.γ. πιπέρι
• 1 κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

1. Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε.
2. Για τα τσιπς τορτίγιας: Λαδώνετε τις τορτίγιες, τις κόβετε σε λωρίδες και μετά σε τρίγωνα. Τις βάζετε σε ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά
3. Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά του dressing. Δοκιμάστε το και αν χρειαστεί, προσθέστε πιπέρι, ξύδι λεμόνι ή μέλι, σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις σας
4. Περιχύστε το dressing στη σαλάτα.
5. Καλύψτε τη σαλάτα, αφήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου- MSc Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος